APP za pronalazak savršenog partnera

bojanke za odrasle
Bojanke za odrasle su odličan način za otpuštanje stresa
prosinac 6, 2018
Današnji Mlađak u Strijelcu razgrće zavjesu iluzije
prosinac 7, 2018
 

Zamisli svijet u kojem nekakva aplikacija negdje vrti sve moguće opcije kako bi našla tvog savršenog partnera. U 98,4 % slučajeva, aplikacija nađe The Perfect Match.

Nema uzaludnih dejtova, nema iscrpljujućih veza, nema pitanja – jel to to? Tako jednostavno. Aplikacija odradi sve za tebe. „Pošalje“ te da se nađeš s raznim ljudima, provede te kroz sve moguće odnose: prisne, ali nedovoljno ispunjavajuće; ovisničke; seksualne ali isprazne; dosadne; naporne……. Sve to moraš odraditi - ne možeš odbiti kad ti dođe poruka – imaš novi sastanak. Ako želiš savršenu osobu – moraš sve to proći. Naravno, sve se događa u dalekoj budućnosti, tehnologija je fenomenalna, stvoren je cijeli virtualni svijet za tebe… Ali zamisli da to postoji…. Da na kraju, ako si ustrajan, neminovno dođeš do osobe koja ti paše na svim poljima.

 

 

Stvarni život vs. APP

Događa li isto možda i u stvarnom svijetu, samo bez garancije da će se ikada pojaviti Perfect Match? Idemo od veze do veze. Neke su dobre, neke loše, neke kratke, neke duuuge…. ovisničke, možda i nasilne, lijepe ali dosadne…. Kroz sve te veze stavljamo se u odnose kroz koje učimo. Neminovno učimo nešto novo o sebi. Veze su kao kuća ogledala. U svakom ogledalu otkriješ nešto što još nisi znao o sebi. Ovisno o tome koliko se duboko zagledaš. Ili koliko si površan.

Jesmo li si zadali veze i vezice? I jesmo li pogriješili jednom, dvaput….. Jel greška „uračunata“, jel se trebala dogoditi? I što ako aplikacija izračuna da je tvoj jedini Perfect Match – Ti! Moramo li svi biti u vezi/vezama...Možda za neke ne postoji nitko. Možda neki imaju misiju da budu sami, da se zarede sami sa sobom, jer će tako doći do maksimalnog potencijala… jer će jedino tako doći do otkrivanja svrhe svog života.

 

 

Srodna duša i životni partner

S nivoa duše, na to možemo gledati (ako pojednostavimo stvari…) ovako: postoji srodna duša i postoji životni partner.

Srodna duša je svatko s kime kliknemo na nekom području, na nekoj razini. Srodna duša dolazi u trenutku koji je savršen za nas, iako se tako možda ne čini u tom trenutku. Ona nas potiče na nešto novo, otvara nam oči da shvatimo tko smo i koliko možemo, pomiče naše granice… To se može dogoditi na romantičan i prekrasan način pa onda postajemo očarani, zaljubljujemo se preko ušiju i velika je vjerojatnost da nikada nećemo htjeti kraj. Čak i kad „ispucamo“ sve što smo trebali, kad odradimo sve što je bilo potrebno s tom osobom… nećemo vidjeti, nećemo priznati da je došao kraj… jer, to je savršeno. Ne vidimo da se iscrpilo, jer ne želimo vidjeti. I ostajemo u vezi dok nas smrt ne rastavi, a u biti više nije dobro… sve je samo navika… uzaludno traženje onog trigera kojeg više nema… smrt nas je već rastavila… smrt odnosa….

Životni partner dolazi kada su sve opcije „ispucane“. To može biti i srodna duša, ako smo dovoljno svjesni da prođemo kroz sve, postanemo svoji i još uvijek se iznova možemo zaljubiti u tu istu osobu. Teoretski, sve smo naučili o sebi što smo trebali, cjeloviti smo, nitko nam u biti ne treba. Nemamo više potrebu biti prodrmani, znamo sve što trebamo znati o sebi. I tada bi nam dobro došao netko isti takav. Svoj. Da bude pored nas. Netko će reći da je to dosadno. Ja ću reći da nije. Ovisi o tome tko si. Ako sam sebi nisi dosadan, nije ti ni ta osoba ni odnos. Jer tek tad, s iste pozicije cjelovitosti dvije osobe – kreće update! Nadogradnja! Sad znaš tko si i što želiš. Vrijeme je da širiš vidike, istražuješ dalje…. rasteš…. jer tek sad i možeš rasti… do sad si urastao u sebe…. dolazio do spoznaje o sebi samom.

 

 

Ima li u ljubavi mjesta za um?

A kad se dogodi da jedan od partnera nije siguran u vašu vezu. Kad počne razmišljati što će biti za x godina? Ima li u ljubavi mjesta za um? Srce je to koje se pita. Jedino ono zna odgovor. Ako zamisliš da si bez te osobe u životu – ako te ta pomisao ne boli – otiđi. Iscrpili ste sve, odradili sve što ste trebali i netko od vas nije dovoljno zreo za idući korak. Nije zreo za svjesnu ljubav. I opet će krenuti po vezama i vezicama…. I svaka ta veza dovest će ga na točno isto mjesto. Svaka osoba koja nas u nekom trenutku uzbuđuje, trigerira… neminovno dođe do faze u kojoj fascinacija prestaje, na mjesto s kojeg je moguće graditi, preći na next level, na nešto novo i nepoznato, hrabro i iz srca ili zaključiti da je kraj i sve iz početka.

Jedno veliko iscrpljivanje. Dok ne ogoliš sve i dođeš do osobe koja te najviše voli, osobe koju najviše voliš. Sebe. Možda tada shvatiš da si imao nešto savršeno. Možda ne. Možda shvatiš da ne želiš nikoga pored sebe. Možda onda dođe osoba koja je baš stvorena da bude tvoj perfect match. A možda nikada ne shvatiš. Da, moguće je potratit život na vlastiti ego i nikada ne doći do sebe, nikada ne postati cjelina, a samim time, nikada ni naći osobu s kojom možeš uživati i rasti u čistoj ljubavi.

Aplikacija bi bila jednostavnija. Izabrali smo život. Tu su pravila malo drugačija. Kad shvatimo da ih mi postavljamo, bit će jednostavnije.


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.