parallax background

Ayurvedski savjeti za zdravlje

Umjetnost kao terapija i religija
travanj 26, 2018
tjedni horoskop
Tjedni horoskop od 7.5.-13.5.
svibanj 7, 2018
 

Evo nekoliko odličnih Ayurvedskih savjeta za zdravlje koje možete koristiti svakodnevno:


 

1. Čiščenje jezika. Jeste li znali da je svaki dio jezika povezan s tjelesnim organom? Čišćenje jezika sa žlicom uklanja toksine koje su akumulirani tijekom noći i stimulira organe u jutarnjim satima, tako da oni mogu funkcionirati optimalno. Struganje jezika je dobro za sve tri doshe: vata, pitta, kapha.

2. Ispiranje grla sa sezamovim uljem. Ojačava zube i desni.

3. Stavljajte kurkumu u svoj ​​način ishrane. Kurkuma je jedna od najvažnijih ljekovitih začina. Ona je anti-bakterijska, pročiščavač krvi, kao i probave.

4. Pranayame tj. vježbe disanja, dodajte u svoju dnevnu rutinu. Postoje razne vrste pranayama koje imaju mnoštvo zdravstvenih benefita.

6. Jedite kad ste gladni. Ayurveda savjetuje da slušamo naše tijelo i jedemo kad smo gladni. Također naglašava da ne bismo trebali potisnuti naše prirodne porive, uključujući potrebu za hranom.

7. Izbjegavajte zamrznutu hranu. Prema Ayurvedi, sve što je više od 24 sata staro, gubi svoju pranu (životnu silu). Mikrovalna ubija pranu odmah. Ayurveda zagovara jedenje svježe pripremljene hrane.

8. Slijedite redoviti raspored. Ključni Ayurvedski zdravstveni savjet jest dopustiti tijelu da živi u skladu s prirodom i tako stvoriti prirodne cikluse u tijelu.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.