parallax background

Biti ponosan na borbe iza sebe

alexander jansson ilustracije
Janssonov Orkestar Misterija
rujan 25, 2017
eterična ulja
Eterična ulja za samopouzdanje
rujan 26, 2017
 

Budite ponosni na borbe koje ste prošli. Koliko god su krvavo izgledale, koliko god ste se osjećali poniženi ili poraženi, uprljani. To samo znači da ste jaki u ljubavi.

 

I hrabri, koliko god možda ne mislili tako o sebi. Pa ste se usudili zaroniti u svjetove suprotne od svojih. I tek tako shvatili da su svi svjetovi vaši. Tek tako prihvatili mrak kao i svjetlo, znajući da je Izvor Stvaranja Jedan. Tek tako u sebi pomirili suprotnosti, čineći da yin i yang iz konflikta pređu u zagrljaj. A to je u umijeće alkemičara dušinih fluida.

Ne može se slabić s nemani boriti. Jedino heroji srca, ili oni koji u tome tek trebaju biti probuđeni, u kojima sjeme veličine sjaji. Svi junaci bajki, religija, mitologija.... Života... imaju fazu mračne inicijacije: kada misle da su pali i da su sve svoje vrijednosti izgubili. Kada močvara zaborava i ljepljivih, prijetećih sjenki djeluje kao doživotna tamnica. Da je kraj. I jest, na neki način: kraj starog sebe - onog koji zna za Čudo Milosti, ali nije sasvim siguran u njega – i početak novoga, onog čija je predanost Ljubavi bezuvjetna, a svjesna.

Zato što takva apsolutna predaja često, poput sjemena, tek iz tame proklija. Probudi se naša duša, nešto je prodrma, i ona skoči, odlučna da se vrati na vrhunce svjetla. Mudrija no prije, svjesnija svih svojih dijelova – slabosti i snaga. I to je prirodna inicijacija. Na kojoj je mudro zahvaliti, a sebi čestitati. Ne onako ego-tripozno, nego u radosti i svijesti koliko smo vođeni i zaštićeni kada smo čisti. A jesmo, dok postoji samo jedan atom nečega što volimo u svijetu, i što iz nas voli.

Nema veze što na svom putovanju uprljamo odjeću. Oprat ćemo je. Znajući to, lakše ćemo igrati s budućim izazovima. Gledajući kako su naši ožiljci straha postali naše ordenje ljubavi. Oslanjajući se na „samo“ taj jedan atom ljubavi i znajući da će on proklijati baš kad treba i poput munje s neba rasvijetliti sav mrak.

Zato odbacite krivnje i preispitivanja o tome zašto ste u životu ponekad pali, pogriješili... to su stepenice razvoja, a one ponekad kreću iz podruma. Poštujte svoje podrume, kao i tavane, svoje močvare u kojima ima i lotosa, kao i svoje rajske livade, na kojima uleti poneki komarac.

Zahvalni za Čudo Ljubavi koja čini da svaki trn i ujed otrovnice postanu lijek, ako pustimo vremenu i duši da odrade svoje porode; ponosni i svjesni da se samo najjači u čistoći imaju petlje (srca&jaja) suočiti s najdubljim i tako (p)ostati najviši.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.