ZEN tarot – Intenzitet

Nikola Tesla – duhovno dijete svjetla
srpanj 10, 2019
sloboda
Pravo na slobodu
srpanj 11, 2019
 

Pogledaj biciklista na ovoj slici. Poput strijele juri kroz prostor s jasnom namjerom - znam kuda idem. Toliko brzo ide da je gotovo postao čista energija.

Ali intenzitet njegove brzine ne smije se pomiješati s luđacima koji svoj auto voze maksimalnom brzinom kako bi stigli iz točke A u točku B. Takva brzina pripada horizontalnom prostor-vremenu.

Intenzitet i brzina koju predstavlja današnja karta pripada vertikalnom svijetu sadašnjeg trenutka - spoznaja da je SADA jedini trenutak koji JEST, a OVDJE je jedini PROSTOR.

ZEN nas uči da se prisjetimo svih velikih riječi i učenja te da ih onda izbjegavamo kako bi pronašli vlastiti izvor. Ne trebaš biti ničiji sljedbenik, imitator. Ali trebaš biti originalna individua; trebaš pronaći svoju najdublju jezgru.


 

Kada nastupaš s intenzitetom koji današnja karta predstavlja, ti stvaraš valove oko sebe. Neki će se zbog toga osjećati podignuto i osvježeno u tvojoj prisutnosti. Drugi će se osjetiti ugroženo i iziritirano. Ali mišljenja drugih su nevažna - ništa te ne može zaustaviti sada.

 

 

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje - kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com


 

Foto: Unsplash

1 Comment

  1. Crnkić Ružica napisao:

    ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.