ZEN tarot – Otpuštanje

stres
ZEN tarot – Stres
lipanj 10, 2018
horoskop
Tjedni horoskop od 11.6-17.6.
lipanj 11, 2018
 

Na slici koja predstavlja današnju kartu vidimo kapljicu vode kako napušta list i putuje prema vodi. Kapljica gubi svoj dosadašnji identitet i pridružuje se prostranstvu vode ispod nje.

Lako možemo zamisliti kako drhturi ovaj trenutak prije pada, na samom rubu poznatog i nepoznatog.

U postojanju nema nikoga tko je superiorniji ili inferiorniji. Vlat trave ili zvijezda su apsolutno ravnopravni. Ali čovjek želi biti ispred drugih, želi pokoriti prirodu, u stalnoj je borbi. Svi čovjekovi kompleksi proizlaze iz ove borbe.

Nevina osoba je ona koja je odustala od borbe; onaj tko više nije zainteresiran da bude viši; koji nije zainteresiran da glumi; koga ne zanima dokazivanje da je on nešto posebno; onaj koji je postao poput cvijeta ili kapi rose na listu; onaj tko je postao dio ove beskonačnosti; koji se otopio, stopio i postao jedno s oceanom i sada je val; onaj koji ne poznaje JA. Nestanak JA je nevinost.


 

Izabrati ovu kartu je priznanje da je nešto završeno, da se nešto približava svome kraju. Što god to bilo - posao, veza, dom, bilo što što ti je moglo pomoći da te definira - vrijeme je da to otpustiš, dozvoljavajući svaku tugu, ali ne vezivati se uz nju. Nešto veće te čeka, nove dimenzije i prostranstva su tu da ih otkriješ. Prošao si točku s koje više nema povratka. Idi s lakoćom - to predstavlja oslobođenje.

 

 

ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje - kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com


 

Foto: Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.