ZEN tarot – Ponovno rođenje

intuicija
Osmijeh za Život
lipanj 12, 2018
ljubav
Ljubav i rizik – dva prijatelja života
lipanj 13, 2018
 

Karta preporoda govori o evoluciji svijesti. Razina razvoja naše svijesti se može prikazati slikovito kako je to opisao Friedrich Nietzsche u svojoj knjizi “Tako je govorio Zaratrusta”, preko tri nivoa od Deve, preko Lava do Djeteta.

Deva je pospana, glupa, samozadovoljna. Ona živi u obmani i iluziji misleći da je baš sama vrh svijeta, a u stvarnosti je toliko zaokupljena mišljenjima drugih da rijetko ima energije za vlastiti život.

Iz Deve se rađa Lav, tren u kojem shvaćamo da život prolazi pokraj nas, a mi ga ne živimo. Tada prestajemo ugađati zahtjevima drugih, napuštamo krdo, stojimo sami i ponosni i ričemo glasno našu istinu.

Naposljetku, Lav se transformira u Dijete, nestrpljivo i buntovničko, ali istovremeno nevino, spontano i istinito prema onome što ono stvarno jest.

Bez obzira u kojoj se fazi sada nalaziš, je li to pospanost i depresija ili ričeš i buntovnički koračaš, znaj da će se situacija promijeniti i transformirati u nešto novo – ako to dopustiš.


 

Sada je vrijeme rasta i promjene. Dopusti promjenu i svjedoči svome ponovnom rođenju.

 

 

ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje - kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.