ZEN tarot – Um

animus
Najava radionice: Zašto se krivo zaljubljujete – Jungov pristup
rujan 5, 2018
Na današnji dan retrogradni Saturn završava svoje kretanje
rujan 6, 2018
 

Ovo je ono što se dogodi kada zaboravimo da je umu namijenjeno da bude sluga i dopustimo mu da gospodari našim životima. Glava postaje ispunjena mehanizmima koji se neprekidno vrte i vrte, a cijela okolina postaje onečišćena argumentima i mišljenjima.

„Ali stani“ – kažeš; „Um je ono što nas čini ljudima, to je izvor napretka svih velikih istina.“ Ako u ovo vjeruješ, probaj jedan eksperiment – odi u svoju sobu, zatvori vrata, upali diktafon i daj sebi dozvolu da kažeš što god ti je na umu. Ako si zaista dopustiš da izgovoriš sve bez cenzure i editiranja, naprosto ćeš biti osupnut količinom smeća koje je izašlo.

Ili jedan dan samo sjedni, zatvori vrata i zapisuj pola sata što god ti prolazi mislima i tada ćeš razumjeti o čemu današnja karta govori. To je nešto što je uvijek prisutno u pozadini, okružuje te poput oblaka. S ovim oblakom oko sebe ne možeš vidjeti stvarnost onakvu kakva je – ne možeš doći do spiritualne percepcije. Ovaj oblak se mora otpuhati. Oblak će nestati onoga trena kada odlučiš da ti nije potreban. Zapamti da ti uopće ne interesiraš taj oblak – ti si taj koji se drži za njega.

Ovo je situacija s tvojom glavom – unutra je sve krcato mehanizama i zupčanicima u stalnoj vrtnji. A glava je toliko mala – nema više mjesta za život! A to smeće u glavi se stvara i stvara i neprestano te okupira.


 

Današnja karta ukazuje da je netko, negdje, zapeo u umnom tripu. Osvrni se da to slučajno nisi ti.

 

 

ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje - kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.