ZEN tarot – Destrukcija

pobunjenik
ZEN tarot – Pobunjenik
travanj 6, 2019
breme
ZEN tarot – Breme
travanj 8, 2019
 

Možda se osjećaš prilično potreseno ovih dana, gotovo kad da se tlo pod tobom izmiče. Tvoj osjećaj za sigurnost je na kušnji i prirodno je da se u takvim situacijama pokušavamo uhvatiti za bilo što.

Ali ovaj unutarnji potres je silno važan i nužan – dopustiš li da se nesmetano odvije, uzdići ćeš se iz te olupine snažniji i otvoren za nova iskustva. Tvoje biće će izroniti iz vatre potpuno novo i svježe.

Ono što meditacija čini sporo, vrlo sporo, dobar krik učitelja može učiniti u trenutku svojim učenicima. Ma Tzu je prosvijetlio mnoge ljude upotrebom jedne vrlo neobične tehnike – kada bi ga učenici pitali na što da meditira on bi skočio na njih, vikao, bacao ih kroz prozor i slično… Kada ih je pitao je li sada jasno – odgovarali su da je. Njima je zaista i bilo jasno, jer ih je ova neočekivana metoda uhvatila potpuno nespremne, iz čista mira, i nisu imali priliku da se sami uvjere da shvaćaju.


 

Poslije vatre, zemlja je napunjena, poslije oluje zrak je čist. Pokušaj promatrati destrukciju s odmakom, gotovo kao da se događa nekome drugome. Reci da ovom procesu susrećući ga na pola puta.

 

 

ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje - kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.