ZEN tarot – Krivnja

darko rundek
Rundekovo veliko NE plastici za svakodnevno bacanje!
kolovoz 7, 2019
zen tarot
ZEN tarot – Nove vizije
kolovoz 9, 2019
 

Krivnja je zasigurno jedan od najdestruktivnijih osjećaja. Ako smo pogriješili prema nekome ili išli protiv svoje istine normalno je da se osjećamo loše. Ali dopustiti si da nas osjećaj krivice preplavi, znači otvoriti vrata samodestrukciji.

To nas dovodi do stanja kada sumnjamo u sebe i smatramo se bezvrijednima. Zamagljeni krivnjom više ne vidimo ljepote života i svijeta oko nas. Ako se kažnjavamo zbog pogrešaka osjećajem krivnje, lako upadamo u vrzino kolo očaja i beznađa.

U današnjoj civilizaciji uči nas se da je sve što nam pričinjava zadovoljstvo grijeh pa na našim ramenima nosimo teret krivnje i kad zaista pogriješimo i kada samo uživamo u ljepotama života. Oni koji to prihvate postaju teški i kruti, na prsima im sjedi krivnja teška kao kamen i sputava ih da žive.

Kad god pomisliš da radiš loše jer ti je netko izvana to nametnuo znaj da se u tebi rađa krivnja i postaješ okovan/a, zarobljen/a, mrtav/a prije smrti.


 

Prihvati da si u redu takav kakav si i da je sasvim prirodno pogriješiti s vremena na vrijeme. Iz te situacije preuzmi lekciju i kreni dalje. Ne veži se emocijama za ono što je bilo.


 

 

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje - kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com


 

Foto: Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X

Newsletter

Prijavi se na newsletter i budi u toku s najnovijim objavama