ZEN tarot – Strpljenje

anksioznost
Čini li te opuštanje anksioznom osobom?
studeni 4, 2019
hranilica za ptice
Hranilica za ptice od kore naranče
studeni 5, 2019
 

Postoje vremena kada je jedino što nam preostaje čekati. Sjeme je posađeno, dijete raste u maternici, školjka ovija zrno pijeska i pretvara ga u biser.

Današnja karta nas podsjeća da je sada vrijeme kada je sve što se od nas očekuje da budemo jednostavno budni, strpljivi i čekamo.

Čovjek je zaboravio što je to strpljenje; to je gotovo napušteno mjesto. A strpljivost i mogućnost da se nešto mirno čeka je tako ogromno blago. Cijelo postojanje čeka pravi trenutak. Čak i drveće to zna – zna kad je vrijeme da procvate, a kada je vrijeme da odbaci sve listove i ostane golo ispod neba. Ono je prelijepo i u toj golotinji, dok iščekuje novo pupanje s velikim povjerenjem da je staro otišlo, ali da novo dolazi. Mi smo zaboravili čekati – sve želimo u žurbi. Ta žurba je veliki gubitak za čovječanstvo…

Žena na slici je baš u tom stavu. Zadovoljna i mirna, bez tračka anksioznosti, jednostavno čeka. Kroz sve mjesečeve faze, ona ostaje strpljiva i povezana s mjesečevim ritmom. Ona zna da je vrijeme kada treba biti pasivan, dopustiti prirodi da odradi svoje.

Ali ona nije uspavana ili indiferentna; ona zna da je vrijeme da bude spremna za nešto ogromno. Ovo vrijeme je puno misterije, baš poput sata prije svitanja. Sada je vrijeme kada treba čekati.


 

U tišini i čekanju u tebi nešto raste – tvoje autentično biće. I jednoga dana ono iskače i postaje plamen, a tvoja cijela osobnost je uzdrmana – ti jesi novi čovjek. A ovaj novi čovjek zna što je ceremonija; on zna koji su sokovi životni.

 

 

ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje - kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com


 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.