ZEN tarot – Integracija

kronični stres
13 koraka koji dovode do stanja kroničnog stresa
rujan 14, 2019
najljepša muška imena
Najljepša muška imena i njihovo značenje
rujan 15, 2019
 

Integracija – mistično sjedinjenje, fuzija suprotnosti. Sada je vrijeme komunikacije između dualnosti života koje smo prije iskusili.

Nije da se dan suprotstavlja noći, nije da tama potiskuje svjetlo, već oni djeluju zajedno u neprekidnoj igri pretakanja jednog u drugo – jedno u svojoj najdubljoj biti sadrži sjeme onog drugog. Mi smo jedinstvo ženskog i muškog principa, vatre i vode, života i smrti.

Sukob se nalazi u čovjeku, u dualnosti njegova uma. Tamo se mora i razriješiti, jer drugdje nije moguće. Tu postoji mali most. Ako se taj most sruši rađa se bolest – shizofrenija. Osoba postaje dvije osobe. Osoba postaje razdvojena. Više nije moguće postići integraciju.

Ujutro ste puni ljubavi, lijepi; navečer ste ljuti, potpuno ste drugačiji. Ne sjećate se svog jutra? Ne možete se niti sjetiti. Tada je djelovao drugi um.

Ako je taj most čvrst i ojačan, dva uma nestaju, postaju jedan – tada slijedi integracija i sama kristalizacija duše. Tada čovjek u sebi susreće žensko i muško, yin i yang, lijevo i desno, logično i nelogično.


 

Karta integracije predstavlja simbol samokreacije, novog života, mističnog sjedinjenja – znanog kao alkemija.

 

 

ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje - kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.