stvorite novo ja

Dobra knjiga: Stvorite novo Ja

 

Dr. Joe Dispenza jedan je od najtraženijih svjetskih predavača i zadivljujuće inovativan neuroznanstvenik te autor nekoliko svjetskih uspješnica među kojima se ističu Placebo ste vi i Ostvari svoje neograničene sposobnosti.

Dr. Joe Dispenza posvećen je istraživanju načina kako ljudi mogu primijeniti najnovija otkrića neuroznanosti i kvantne fizike kako bi izliječili bolesti te živjeli sretnije i ispunjenije. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi tamo kamo usmjerimo našu pažnju, što znači da smo mi kokreatori stvarnosti u kojoj živimo.

Ako vam se u životu učestalo događaju slične situacije ili situacije s istim ishodima, imate neke navike koje biste željeli promijeniti, ali ne uspijevate, svjesni ste da se ponašate po očekivanim obrascima, a ne znate kako stvoriti nove, dr. Joe Dispenza kroz knjigu Stvorite novo ja, na jednostavan i pristupačan način, objašnjava kako su naše navike povezane s našim mozgovima te kako promjenom našeg mozga, odnosno misli, možemo promijeniti naše navike/obrasce/uvjerenja te time privući sveukupne promjene u naš život. Pa kako se osloboditi sputavajućih navika i obrazaca i ostvariti svoju novu stvarnost?

stvorite novo ja

Stvorite novo JA, dr. Joe Dispenza

“Navika koje ćete se najteže osloboditi jest navika da budete vi. ” To je tako jer naš identitet stvoren do 35. godine gotovo posve uvjetuje niz negativnih ponašanja i vjerovanja koja su „kolabirala u stvarnost“. Ponavljamo jedne te iste aktivnosti naši mozgovi sve više odbacuju mogućnost djelovanja izvan okvira te se priklanjaju starim i poznatim rješenjima. Promjena je ipak moguća, ali ona se mora dogoditi na samom izvoru.

Kvantna fizika je dokazala da smo svi dio golemog energetskog polja. Ako smo dio njega mi djelujemo na to polje kao i ono na nas. Budući da smo dio njega, svatko od nas može pristupiti tom polju i utjecati svojom energijom, energijom misli, na promjene u tom polju. Vjerujem da se mnogi pitaju znači li to da možemo svojim mislima oblikovati svoju stvarnost? Odgovor je DA.
Da biste mogli raditi po učenju dr. Joe Dispenze koje je opisano u ovoj knjizi, morat ćete se osloboditi trenutačnog pogleda na stvarnost te sve što mislite da znate pogledati iz drugog kuta. Kako autor kaže „kad počnete prihvaćati novu perspektivu, promijenit će se i sve ono što vas čini ljudskim bićem. Želim vam da ne budete više ista osoba kao na početku.“

Knjiga Stvorite novo JA podijeljena je na tri cjeline: Znanost o vama, Vaš mozak i meditacija te Zakoračite prema svojoj novoj sudbini.


stvorite novo ja

@OilOnPaper

Autor se u prvom dijelu bavi kvantnom fizikom kako bi čitatelju približio cijeli koncept svog učenja. Objašnjava već poznati eksperiment da se na subatomskoj razini čestice nalaze u stanju vala, a tek našim promatranjem one postaju čestica s nekom formom. One su potencijalno sve i ništa te svuda i nigdje do onog trena kad ih se počne promatrati. „Drugim riječima, ako možete zamisliti budući događaj u svome životu na temelju bilo koje od svojih želja, ta stvarnost onda već postoji kao mogućnost u kvantnome polju i samo čeka da je opazite. To znači da kvantno polje sadrži stvarnost u kojoj ste zdravi, bogati i sretni te sve mogućnosti i sposobnosti idealnog vas.“

Kako komunicirati s kvantnim poljem?

Kako autor tvrdi s kvantnim poljem se komunicira putem misli (koje su energija) i osjećaja. Promjena je moguća, ali se ona događa tek onda kada smo u stanju mislima pridružiti i osjećaj. Sa stajališta kvantne fizike, da bismo prizvali promjene u svoj život moramo ostaviti novi elektromagnetski potpis u kvantnom polju. „Kad to učinimo bit ćemo isti kao i potencijalna stvarnost u polju koja postoji samo kao elektromagnetski potencijal.“

Dakle, ako želite biti zdravi da biste to materijalizirali u stvarnosti vi se morate osjećati zdravo, ako želite biti bogati, morate unutar sebe nositi osjećaj da živite u obilju, da biste privukli ljubav svog života, vi se morate osjećati kao najvoljenija osoba na svijetu.

Dr. Joe Dispenza objašnjava kako samo pozitivno mišljenje neće izroditi pozitivnim promjenama. To je tako, jer je naše tijelo programirano npr. na osjećaj tuge. I koliko god mi govorili da želimo biti sretni, dok um i tijelo ne budu na istim stranama promjena se neće dogoditi.

dr joe dispenza

Promjena: novi načini mišljenja, činjenja i postojanja

Drugi dio knjige bavi se pojašnjenjem funkcioniranja našeg mozga s osvrtom na emocije sukladno njihovoj kvaliteti. Sasvim je logično da iz emocija straha, srdžbe, ljutnje ili srama ne možemo stvarati uspješne, sretne i zdrave nove sebe. Da bismo mogli postati kokreatori svoje najuzvišenije stvarnosti, moramo stvarati iz osjećaja ljubavi. „Prijelaz od mišljenja preko činjenja do postojanja zbiva se postepeno i svi smo ga mnogo puta iskusili: kad smo učili voziti, skijati, plesati ili kad smo tečno naučili strani jezik. „

Kako možemo naše misli pretvorili u postojanje? Odgovor je jednostavan: meditacijom.

„Mentalnim uvježbavanjem novog uma, pojavit će se trenutak u kojem misao postaje iskustvom. Kad se to dogodi krajnji proizvod vašeg unutarnjeg iskustva jest emocija ili osjećaj. Jednom kad osjetite kako je biti ta osoba, vaše će tijelo (kao nesvjesni um) početi vjerovati da se nalazi u toj stvarnosti.

Meditacija nam omogućuje da promijenimo svoje mozgove, tijela i stanja postojanja. Najvažnije od svega jest da te promjene možemo postići bez da poduzmemo ijednu fizičku radnju ili uđemo u interakciju s vanjskim okružjem.„

stvorite novo ja

Zakoračite prema svojoj novoj sudbini

Meditacija je način i sredstvo s kojim možete napustiti ovu stvarnost, otići onkraj vlastitih misli i očekivanja, maknuti fokus s vanjskog okruženja, odnosno vrata pomoću kojih pristupate podsvjesnom umu. Ulazak u podsvijest je ključna, jer se upravo tamo nalaze sva vaša uvjerenja, programi, navike, obrasci i sve ono što kreira vaš život onakvim kakav on je.

Treći dio knjige Stvorite novo ja, praktični je vodič kroz četverotjednu meditaciju kojom se mozak uvježbava da postane vještiji u pomicanju i mijenjanju obrazaca moždanih valova i tako postane organiziraniji i koherentniji. To je vještina koja iz temelja mijenja život. Uz knjigu možete kupiti i dvostruki CD koji donosi meditaciju u dvije varijante: Dijelovi tijela – prostor i Naviranje vode. Meditacije se mogu koristiti naizmjence prema četverotjednom programu koji je dr. Dispenza podrobno opisao u knjizi.

„Zapamtite, većina uputa u malim je cjelinama, kako bi um i tijelo počeli raditi zajedno. Jednom kad vam sjednu, svi će se pojedinačni koraci spojiti u proces koji je protočan. Metodičan, linearan pristup s lakoćom će poteći u holističku, laku i ujednačenu demonstraciju. U toj točki ovladali ste vještinom. Kad znate da znate kako nešto učiniti, na putu ste da postanete majstor te vještine.„

 

Ostale prijedloge knjiga koje valja pročitati potraži u rubrici DOBRA KNJIGA.

 

Indira Juratek 

 

Foto: Nakladnička kuća Planetopija

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.