parallax background

Donosimo ideje kako prakticirati hygge ako voliš izlaziti van

razumijeti
Današnji dan naglašava ekstreme i kritiku
prosinac 2, 2017
vedski jyotish
Današnji dan daje prednost odnosima
prosinac 3, 2017
 

Donedavno, izlasci su bili neizostavan dio svakog vikend. Od srednjoškolaca koji su organizirali svoje prve kućne tulume i upoznavali svijet klubova do onih u dvadesetima i tridesetima kojima su bili dio dugogodišnje rutine, izlasci su bili razlog zbog kojeg smo s nestrpljenjem iščekivali vikend i oko kojih smo planirali svoj petak i subotu.

Ipak, posljednjih nekoliko godina, osim što je promijenilo našu sve bržu svakodnevicu, promijenilo je i način na koji provodimo svoje slobodno vrijeme, a sve više mladih pronalazilo je sve manje razloga za izlazak vikendom ili after work piće.

 

Mnogi su s oduševljenjem prigrlili novi lifestyle trend ostajanja kod kuće. Svoju savršenu večernju zabavu su pronašli u hygge atmosferi i modernoj tehnologiji koja je njihove dnevne boravke pretvarala u kino, a u njihovu kuhinju dostavljala topli obrok. Oni drugi su prkosili novom trendu ostajanja kod kuće i uživali u svakom trenutku izlaska. Hygge atmosferu mijenjali su upoznavanjem novih ljudi, a udobnost vlastitog doma uvijek novim mjestima.

Ako ste jedan od onih koji odbrojavaju dane do vikend i novog druženja s prijateljima u omiljenom baru, ostanak kod kuće može se činiti kao noćna mora i izazvati onaj poznati FOMO osjećaj. Ipak, istovremeno, ostanak kod kuće može biti i onaj predah koji trebate.

 

Čak i ako ste jedan od strastvenih ljubitelja ispijanja kava, after work koktela i izlazaka te svaki slobodni trenutak provodite u druženju s prijateljima i istraživanju novih kafića, restorana, barova i klubova, ponekad predah od upravo tih istih stvari je ono što vam zapravo treba. Udobna i tople hygge atmosfera uvijek je odlična ideja koja će vaš dom pretvoriti u oazu kojom vlada miris svijeća. Ipak, ako vam opuštanje u brdu jastuka i dekica s knjigom u ruci zvuči dosadno, hygge atmosfera ne mora nužno isključivati druženje s prijateljima.

Pozovite ekipu i organizirajte filmsku večer ili večer društvenih igara ili jednostavno uživajte u prepričavanju anegdota i nekoliko čaše vašeg omiljenog pića. Ubrzo ćete shvatiti da je to sve što vam ponekad treba i da će večer pauze od izlazaka onaj sljedeći učiniti još boljim.

 
 

Prakticiranje popularnog hygge trenda za sve ekstroverte željne interakcije će uvijek uključivati dozu druženja s prijateljima ili obitelji. Ipak, kako bi u potpunosti doživjeli iskustvo ostajanja kod kuće važno je da dio vremena odvojite i posvetite sebi. Prije ili nakon druženja s prijateljima provedite sat vremena radeći ono što uvijek želite, ali za što nikad nemate vremena.

Pročitajte knjigu koja mjesecima sakuplja prašinu na police, organizirajte ormar ili u jednom dahu pogledajte seriju o kojoj svi pričaju, uživajte u toploj kupki ili po prvi put nakon tko zna koliko mjeseci odvojite vrijeme za onaj popodnevni drijemež bez imalo grižnje savjesti.

 
 

Iako će svakom pravom entuzijastu za duge kave u omiljenim kafićima i lude provode izlasci uvijek biti na prvom mjestu, ostanak kod kuće u udobnosti vlastitog doma, uz prijatelje i nekoliko trenutaka koje će odvojiti samo za sebe te okruženi nezaobilaznom toplom hygge atmosferom koja sve čini boljim je plan B koji će ih oduševiti prvi put nakon što mu daju šansu.

 
 

Autor: Ela Jarni Izvor: Journal.hr

 

Foto: Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.