parallax background

Ekološko-umjetnička instalacija Olafura Eliassona u srcu Londona

prosinac 14, 2018
aloe vera
Kako napraviti Aloe Vera Gel kod kuće
prosinac 14, 2018
Mistična stvarnost
prosinac 15, 2018
 

OLAFUR ELIASSON: ICE WATCH

Dansko-islandski umjetnik Olafur Eliasson postavio je diljem javnih površina Londona trideset blokova leda s Grenlanda da se otope. Ova privremena instalacija naziva Ice Watch postavljena je kao vizualni podsjetnik na utjecaj koji klimatske promjene imaju na okoliš. Blokovi leda postavljeni su na dvije lokacije – ispred muzeja Tate Moder te šest blokova ispred Bloomberg sjedišta u centru grada.

Eliasson je u suradnji s geologom Minikom Rosingom transportirao ravno sto tona glečerskog leda i to onog koji se sam odvojio od ledenjaka te plutao oceanom. Instalacija je postavljena na lokacijama od 11. prosinca pa sve dok se ne otopi, što će ovisiti o vremenskim prilikama i uvjetima. Svi prolaznici i posjetitelji potiču se na interakciju s blokovima leda dok se led topi pred njima.

 

Ova instalacija postavljena je u isto vrijeme kada će se održati sastanak svjetskih vođa na COP24 konferenciji o klimatskim promjenama u Katowice, Poljskoj i cilj joj je skrenuti pozornost na temu i hitno djelovanje svjetskih vođa.

 

Velika izložba ovog zanimljivog umjetnika slijedi u Tate Modern u srpnju 2019, a njegov rad tj. rad njegovog studija možete pratiti i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.


 

Autor: Tena Razumović Žmara; Izvor: Journal.hr


 

Foto: Unsplash, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.