afirmacija

Jedna afirmacija koju trebaš za manifestaciju svog života iz snova

 

Jednostavnost. Često je podcijenjena i krivo shvaćena. Samo zato što je nešto jednostavno, ne znači da je lako. Zapravo, najčešće je baš jako daleko od lako.

Kad je nešto jednostavno ono je čisto, fokusirano i ostvarivo. Kad govorimo o afirmacijama i manifestaciji nekog našeg cilja – upravo je to ono što se traži – čisto, jasno, nedvojbeno, fokusirano – tada to lako postaje naša realnost.

Uvjerila sam se više puta da nas i najmanja dvojba baca u drugi kolosjek i nema manifestacije naše želje. Također sam primijetila u svom radu da ako nismo jasno izrazili našu misao, Svemir nije siguran što to mi tražimo pa dobijemo svašta ili ništa.

Treće, a izuzetno važno, naše ciljeve i želje, afirmiramo uvijek u sadašnjosti i bez riječi želim. Kada Svemiru kažemo želim, to uvijek ostaje želja. Ako afirmiramo koristeći budućnost, npr. Ja ću imati…, zasigurno je taj cilj poguran izvan dosega u neku budućnost za kojom se uvijek trči, ali je neuhvatljiva, jer je budućnost znamo uvijek korak ispred nas.

Svemir ne odgovara na početke. On razumije jedino SADA. Zato je uvijek važno kod afirmacija i manifestacija pretvarati ih u stanje koje ne da će se dogoditi, već da ono je. Npr. “Ja sam u harmoniji.”

indira juratek

Kako doći do te jedne afirmacije?

Savjetujem da se kod energetskog rada bilo koje vrste uvijek koristi pisanje. Jednostavno na list papira zapiši odluku, namjeru, cilj. Stavi datum i potpiši se. Tako nema varanja, nema krivog pamćenja, a možeš i pratiti što se ostvarilo, a što nije, te razmisliti o onome što nije zašto nije.

Kada uzmemo list papira i krenemo napisati tu jednu rečenicu često se pokolebamo iako nam se korak prije činilo da točno znamo što želimo. Ali kako svesti taj roj misli, želja, žudnji, ciljeva, u jednu jedninu jasnu i nedvosmislenu rečenicu?

indira juratek

Pogledajmo ovo na primjeru – u svom životu želiš zdrav i ispunjavajući partnerski odnos. Definiraj jasno tip odnosa kakav ti najviše treba u ovom trenutku. Možda se iznenadiš i vidiš da misliš da želiš obvezujuću intimnost, a duboko unutar sebe bježiš od toga, jer ti sada treba podržavajuće prijateljstvo. Na svom primjeru mogu reći da dok god sam čeznula za odnosom gdje je moj partner takav i takav (kako sam ja zamislila da bi moj savršeni muškarac trebao biti) dolazili su likovi koji su od reda bili totalni promašaj (a bili su točno takav i takav – drukčije pakiranje, ali isti sadržaj). Kad sam počela afirmirati da želim partnera uz kojeg se osjećam tako i tako Svemir me zaista iznenadio. Nekada (često) ono što mi u datom trenutku mislimo da je savršeno za nas upravo postavlja limitirajući faktor na cijelu situaciju. Isključujemo sve što se ne u uklapa u našu sliku, a nismo niti svjesni da smo time isključili mnoge mogućnosti koje donose nešto novo, svježe i izvan naših dotadašnjih iskustava.

Drugi primjer može biti cilj da privučemo više financijskog obilja u život. Prvo što je potrebno je doći do toga zašto ga sada nemamo. Koji su to obrasci i uvjerenja koji nas drže u limitirajućem stanju što se tiče novca? Smatraš li da ne zaslužuješ obilje? Da je novac prljav? Da se ne uklapa u duhovnost? Tražiš li ispunjenje cilja na pravom mjestu?

indira juratek

Na novac treba gledati jednostavno kao na oblik energije. Realno, živimo u 21. stoljeću u zemlji gdje je novac potreban kao sredstvo razmjene. Idealno je privući ga u život onoliko koliko je potrebno za zadovoljavanje životnih potreba. Ne trebaju ti milijuni na računu. Dovoljno je da ga imaš taman da platiš režije, hranu, kupiš si ponekad neku stvarčicu koja te veseli, otputuješ negdje ako te privlači… Svatko to zaslužuje i može imati. Imanje novca samo da bi ga se imalo vodi u sasvim neke druge sfere i patologije.

Ako pogledamo u srž ove dvije situacije vidimo da se i u jednoj i u drugoj krije element potpore – trebamo partnersku potporu i financijsko obilje (da nas podrži u životu).

Možemo izvući jednu afirmaciju za oboje:

“Svemir me u svojoj beskrajnosti podržava u svemu što mi je potrebno.”

afirmacije

Kako će se afirmacija manifestirati?

Sada kada imamo našu afirmaciju zaista je važno otkloniti svaku sumnju. Sumnje ubijaju, zaista ubijaju, svaku afirmaciju. Afirmiranju pristupi čisto, fokusirano, intenzivno i s punim samopuzdanjem.

Važno je stalno misliti na tu afirmaciju kako bi se “zapisala” u podsvjesni um. Tada to postaje novi obrazac i uvjerenje. Tada se tvoj Svemir počinje vrtiti u skladu s tim postavkama. Ako osjetiš i najmanji tračak straha, zabrinutosti i sumnje, samo još jače i intenzivnije afirmiraj!

Uloži svoj trud u nedvojbenu istinu svoje afirmacije i iskusi jednostavnu snagu manifestacije samo jedne prave afirmacije. Sretno!

 

Više ideja o afirmacijama potraži na sljedećim linkovima:

20 afirmacija za ljubav prema sebi

20 afirmacija za zdravlje

20 afirmacija za sretan dan

15 afirmacija za svaku ženu

20 afirmacija koje ti mogu promijeniti život

indira juratek

Posjeti i naš web shop te pogledaj afirmacije koje dolaze uz kristalne narukvice, a možda baš pronađeš savršenu afirmaciju za sebe na T-shirtu.

Zoe healing narukvice donose magiju u tvoju svakodnevnicu. Pomažu ti iscijeliti tijelo, duh i um. One su tvoj suputnik na putu samospoznaje. Svaka Zoe iscjeljujuća narukvica je ručno izrađena u Hrvatskoj od pravih kristala u kombinaciji sa srebrom ili bakrom. A radim ih ja – Indira Juratek.

 

Indira Juratek

 

Foto: Marina Ćosić 

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.