parallax background

Joga za djecu by Cup of Tea Mama: Drvo

iluzija
ZEN tarot – Razotkrivanje iluzije
rujan 3, 2020
osobni razvoj
Marina Ćosić: Važnost osobnog razvoja u novim vremenima
rujan 3, 2020

 

Tjelesna aktivnost potrebna je kako kod velikih tako i kod malih. Joga za djecu može biti odličan način usmjeravanja djeteta prema fizičkim aktivnostima, ali i za stvaranje bolje koncentracije kod djece.

Djeca će se uz jogu opustiti, ali istovremeno i jačati tijelo te koncentraciju i usmjerenost. Vodimo vas kroz Yoga & ja set joga poza posebno prilagođen djeci. Uživajte u jogiranju sa svojom djecom.

Joga za djecu: Poza Drvo

Prije nego krenete vježbati provjetrite prostoriju, obucite udobnu odjeću i upalite glazbu koja vas veseli. Recite sebi jednu lijepu rečenicu na koju ćete misliti dok izvodite poze. Na taj način ćete privući lijepe stvari i osjećati se bolje.

joga za djecu

“Ja stojim čvrsto na Zemlji  i ništa me ne može poljuljati.”

joga za djecu

Kako pomaže ova poza?

Balansira, izdužuje, proteže, daje samopouzdanje, pomaže u dubokom disanju.

Ova poza je idealna za razvijanje koncentracije i ravnoteže kod djece. Možda na prvi pogled djeluje jednostavno, ali zapravo i nije.

Kada zauzmete pozu rade vam noge, kukovi, ramena i najviše od svega – trbuh koji je kao centar koji vas zapravo drži u ravnoteži. Obratite pažnju da se ne naginjete prema nazad i da otvorite ramena kako bi prsni koš bio u jednoj liniji s ostatkom tijela.

joga za djecu

Kada je izvodimo?

Ovu pozu izvodimo baš svaki dan, a pogotovo prije nekih bitnih događaja. Kada stanemo u pozu pričamo o korijenju koje seže duboko i granama koje se šire i dižu visoko iznad nas. Osobno volim zamisliti kako odjednom uz mene stoje svi moji preci i kako nemam razloga za strah.

joga za djecu

Yoga&Ja set

Set sadrži Yoga&Ja priručnik s pisanim i ilustriranim uputama o izvođenju sedam poza koje se nalaze na sedam zasebnih prekrasno ilustriranih kartica.

Poze u yogi imaju svoja imena, često su nazvane po životinjama i Ivana je baš zato pomislila kako bi ovo mogao biti zanimljiv projekt posvećen djeci i njihovu zdravlju. Više saznajte ovdje. 

yoga i ja set

yoga i ja set

@yoga.i.ja

 

Ivana Karmišević

– Mama, žena, blogerica, dizajnerica unutrašnje arhitekture, krajobrazna arhitektica, permakulturistica. Zaljubljenica u yogu, pisanje, fotografiranje, čajeve i sve zbog čega se osjeća dobro.

 

Foto: cupoftea.mama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.