parallax background

Joga za djecu by Cup of Tea Mama: Mačka

namaz od graha
Brzi namaz od bijelog graha
rujan 17, 2020
Jedinstvena vrtna zabava: Jonathan & The Marshmallow Notebooks
rujan 17, 2020

 

Tjelesna aktivnost potrebna je kako kod velikih tako i kod malih. Joga za djecu može biti odličan način usmjeravanja djeteta prema fizičkim aktivnostima, ali i za stvaranje bolje koncentracije kod djece.

Djeca će se uz jogu opustiti, ali istovremeno i jačati tijelo te koncentraciju i usmjerenost. Vodimo vas kroz Yoga & ja set joga poza posebno prilagođen djeci. Uživajte u jogiranju sa svojom djecom.

Joga za djecu: Poza Mačka

Prije nego krenete vježbati provjetrite prostoriju, obucite udobnu odjeću i upalite glazbu koja vas veseli. Recite sebi jednu lijepu rečenicu na koju ćete misliti dok izvodite poze. Na taj način ćete privući lijepe stvari i osjećati se bolje.

joga mačka

„Ja sam spremna za promjene koje se događaju.“

joga mačka

Kako pomaže ova poza?

Opušta, isteže vrat i ramena, nježno masira kralježnicu i trbuh

Ova poza jača cijelo tijelo uključujući trbuh i leđa. Kod djece će dobro doći kao istezanje nakon npr. dugog sjedenja. Kod dubokog disanja i izdisanja osvjestiti ćete svoj trbuh, vrat, ručne zglobove i kralježnicu. U pozi je pogled fokusiran u daljinu, a onda u pod koji nam je vrlo blizu što djeci pomaže kod razvoja binokularnog vida.

joga za djecu

Kada je izvodimo?

Ovu pozu volimo izvoditi i ujutro i navečer, ovisno o tome koliku ukočenost osjećamo u kojem dijelu dana. Zanimljivo je kako s vremenom dišemo sve dublje i istežemo leđa sve više, a onda sa svakim izdahom dolazi do sve većeg olakšanja.

Kako napraviti pozu Drvo pogledajte ovdje. 

Yoga&Ja set

Set sadrži Yoga&Ja priručnik s pisanim i ilustriranim uputama o izvođenju sedam poza koje se nalaze na sedam zasebnih prekrasno ilustriranih kartica.

Poze u yogi imaju svoja imena, često su nazvane po životinjama i Ivana je baš zato pomislila kako bi ovo mogao biti zanimljiv projekt posvećen djeci i njihovu zdravlju. Više saznajte ovdje. 

yoga i ja set

yoga i ja set

@yoga.i.ja

 

Ivana Karmišević

– Mama, žena, blogerica, dizajnerica unutrašnje arhitekture, krajobrazna arhitektica, permakulturistica. Zaljubljenica u yogu, pisanje, fotografiranje, čajeve i sve zbog čega se osjeća dobro.

 

Foto: cupoftea.mama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.