parallax background

Joga za djecu by Cup of Tea Mama: Pas prema dolje

Zimska salata s kovrčavim keljem i narom
studeni 19, 2020
otvaranje akaša zapisa
Dobra knjiga: Otvaranje Akaša zapisa
studeni 19, 2020

 

Tjelesna aktivnost potrebna je kako kod velikih tako i kod malih. Joga za djecu može biti odličan način usmjeravanja djeteta prema fizičkim aktivnostima, ali i za stvaranje bolje koncentracije kod djece.

Djeca će se uz jogu opustiti, ali istovremeno i jačati tijelo te koncentraciju i usmjerenost. Vodimo vas kroz Yoga & ja set joga poza posebno prilagođen djeci. Uživajte u jogiranju sa svojom djecom.

Joga za djecu: Poza Pas prema dolje

Prije nego krenete vježbati provjetrite prostoriju, obucite udobnu odjeću i upalite glazbu koja vas veseli. Recite sebi jednu lijepu rečenicu na koju ćete misliti dok izvodite poze. Na taj način ćete privući lijepe stvari i osjećati se bolje.

„Ja sam slobodan“

 

Kako pomaže ova poza?

Pokreće probavu, isteže noge, ramena i ruke, jača zglobove.

Ovo je svestrana poza koja pozitivno utječe na cirkulaciju, probavu i na sveukupno zdravlje. Smiruje razne misli i stres. Pomoći će i djeci i vama kod jačanja i istezanja ruku, ramena, vrata, nogu, zglobova, kukova i leđa.

Kada je izvodimo?

Ovo je poza u koje se jednostavno spustimo vrlo često u danu jer ja imam problema s cirkulacijom u vratu i na ovaj način malo “pokrenemo” krv kroz vratne žile. Odlično mi dođe kod opuštanja vrata i ramena koja često nesvjesno grčim kroz dan. Ova poza je baš feel-good poza i preporučujem je izvoditi što češće.

Kako napraviti pozu Drvo pogledajte ovdje. 

Kako napraviti pozu Mačka pogledajte ovdje.

Kako napraviti pozu Labud pogledajte ovdje.

Kako napraviti pozu Žaba pogledajte ovdje.

Kako napraviti pozu Klokan pogledajte ovdje.

 

Yoga&Ja set

Set sadrži Yoga&Ja priručnik s pisanim i ilustriranim uputama o izvođenju sedam poza koje se nalaze na sedam zasebnih prekrasno ilustriranih kartica.

Poze u yogi imaju svoja imena, često su nazvane po životinjama i Ivana je baš zato pomislila kako bi ovo mogao biti zanimljiv projekt posvećen djeci i njihovu zdravlju. Više saznajte ovdje. 

yoga i ja set

yoga i ja set

@yoga.i.ja

 

Ivana Karmišević

– Mama, žena, blogerica, dizajnerica unutrašnje arhitekture, krajobrazna arhitektica, permakulturistica. Zaljubljenica u yogu, pisanje, fotografiranje, čajeve i sve zbog čega se osjeća dobro.

 

Foto: cupoftea.mama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.