parallax background

Joga za djecu by Cup of Tea Mama: Žaba

pumpkin spice latte recept
Pumpkin Spice Latte – najpopularnije piće jeseni
listopad 15, 2020
spiritualnost
Spiritualnost žene i život
listopad 16, 2020

 

Tjelesna aktivnost potrebna je kako kod velikih tako i kod malih. Joga za djecu može biti odličan način usmjeravanja djeteta prema fizičkim aktivnostima, ali i za stvaranje bolje koncentracije kod djece.

Djeca će se uz jogu opustiti, ali istovremeno i jačati tijelo te koncentraciju i usmjerenost. Vodimo vas kroz Yoga & ja set joga poza posebno prilagođen djeci. Uživajte u jogiranju sa svojom djecom.

Joga za djecu: Poza Žaba

Prije nego krenete vježbati provjetrite prostoriju, obucite udobnu odjeću i upalite glazbu koja vas veseli. Recite sebi jednu lijepu rečenicu na koju ćete misliti dok izvodite poze. Na taj način ćete privući lijepe stvari i osjećati se bolje.

joga za djecu

„Ja sam umjeren u svemu.“

joga za djecu

Kako pomaže ova poza?

Pokreće probavu, pomaže u koncentriranju, isteže i opušta zdjelicu.

Ova poza je tu da nam opusti zdjelicu i vrati sve “na mjesto”. Vrlo je bitno da su nam kod ove poze leđa ravna, a čučanj što dublji kako bi se kukovi što više opustili i “otvorili” nas. Muškima ova poza ide dosta teže jer prirodno nisu toliko fleksibilni u području zdjelice i kukova koliko su žene.

joga za djecu

Kada je izvodimo?

Ovo nam je jedna od najdražih poza jer nas “tjera” da se otvorimo. U ramenima i kukovima se skuplja energija koju je ponekad doobro pustiti i zato kod takvih poza nerijetko dolazi do iznenadnog otpuštanja emocija u obliku plakanja. Također nam pomože kod pokretanja rada crijeva, a osobno sam je najviše voljela raditi u trudnoći jer mi je pomagala kod nelagode u području kukova u donjeg dijela leđa.

joga za djecu

Kako napraviti pozu Drvo pogledajte ovdje. 

Kako napraviti pozu Mačka pogledajte ovdje.

Kako napraviti pozu Labud pogledajte ovdje.

Yoga&Ja set

Set sadrži Yoga&Ja priručnik s pisanim i ilustriranim uputama o izvođenju sedam poza koje se nalaze na sedam zasebnih prekrasno ilustriranih kartica.

Poze u yogi imaju svoja imena, često su nazvane po životinjama i Ivana je baš zato pomislila kako bi ovo mogao biti zanimljiv projekt posvećen djeci i njihovu zdravlju. Više saznajte ovdje. 

yoga i ja set

yoga i ja set

@yoga.i.ja

 

Ivana Karmišević

– Mama, žena, blogerica, dizajnerica unutrašnje arhitekture, krajobrazna arhitektica, permakulturistica. Zaljubljenica u yogu, pisanje, fotografiranje, čajeve i sve zbog čega se osjeća dobro.

 

Foto: cupoftea.mama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.