parallax background

Kakvi su Blizanci stvarno – što vole, a što ne vole

mandala
Što su mandale i koja je njihova moć
lipanj 17, 2022
izbjeljivanje zubi
Sve što ste željeli znati o izbjeljivanju zubi – moje iskustvo
lipanj 17, 2022

 

Sviđalo se to nekome ili ne, od Blizanaca možete očekivati sve samo ne suzdržavanje od toga da otkriju sve ono što o nekome ili nečemu znaju. Komunikacija je njihovo prirodno stanje odnosa sa svijetom i drugim ljudima, a u razmjenjivanju informacija, misli i ideja nalaze smisao svog postojanja uopće.

Ako je netko majstor svog zanata, u ovom slučaju svih onih poslova vezanih uz komunikaciju, bilo da je za taj isti posao korektno plaćen ili mu je jednostavno samo hobi, onda su to svakako Blizanci. Informacije su područje u kojemu svaki predstavnik ovog znaka spontano pliva. Snalažljivi su kako u prikupljanju, tako i u razvrstavanju i reproduciranju svega onoga što čuju, vide ili osobno dožive. Oni su vladari riječi, rođeni kako bi raznosili vijesti (bilo dobre ili one loše) i svojim uvijek znatiželjnim umom istraživali veze i odnose između ljudi, događaja, činjenica, ideja, te svemu pojavnom dali smisao reda, čak i u prividnom kaosu koji, kako se mnogima čini, njih same okružuje gdje god da se pojave (i djeluju).

Planet vladatelj, Merkur, “glasnik bogova”, svojim simbolizmom odgovoran je za prenošenje informacija, putem izgovorene ili pisane riječi, pukim tračem ili, pak, u obliku vrhunske književnosti. Sve, dakako, ovisi o tome koliko je dotični «merkurov miljenik» sam poradio na širenju vlastitih intelektualnih obzorja. Većina će se Blizanaca stoga i odlučiti za zanimanje kroz koje mogu doći do izražaja njegove prirodne sposobnosti i dar za komunikaciju. Živahni, svestrani, snalažljivi kakvi jesu, izabrat će novinarstvo ili se baviti poslovima vezanim uz odnose s javnošću, trgovinu, izdavaštvo kao i svaki drugi dinamičan posao koji mu pruža obilje kontakata i učestala mijenjanja “pozornice” na kojoj nastupa. No, njima nije, kao Lavovima, najvažnija ona glavna uloga, njima je najvažnije da budu prvi koji će nešto doznati i, isto to, prvi prenijeti dalje. Ovi informacijski “dileri” uglavnom neće imati materijalne koristi od svog “zanata”, osim ako se njime, dakako, ne bave profesionalno, iako će i tada uvijek više raditi nego što će – zaraditi. Samo se rijetkima od njih posreći da uspiju postići status koji im donosi materijalno obilje samo na osnovi svojih govorničkih ili literarnih sposobnosti. Svi ostali su – honorarci ili – slobodni umjetnici.

blizanci horoskop

Kako drugi doživljajvaju Blizance? 

Blizancima mnogi prigovaraju kako su površni, neodgovorni, brbljavi, kako uglavnom kasne na dogovorena mjesta i redovito neispunjavaju ono što su obećali. Zamjeraju im i to što će danas reći jedno, a sutra već nešto drugo, a, na kraju, ispadne kako su mislili nešto sasvim treće (a nakon svega učinili nešto – četvrto ili peto). Smatraju ih i krajnje nepouzdanim osobama, a, neki od njih, brzo dođu na glas tračera i onih koji stalno nešto “mute” i spletkare. Optužuju ih za lažiranja i krađe tuđih ideja i zamisli. Zbog nemarnosti i izbjegavanja odgovornosti (ili svaljivanja iste na tuđa leđa) mogu poremetiti svoje obiteljske ili poslovne odnose, kao i zbog čestih indiskretnih primjedbi i šaljivih doskočica, uglavnom na tuđ račun. Neki će reći kako je najveći cinkaroš upravo Blizanac i kako nije mudro baš njima povjeriti neke važne tajne, jer su male šanse da ih kad tad ne podijele s drugima.

Kakvi su Blizanci stvarno?

Iako se čine površnima, zapravo je toliko toga što bi tipični Blizanac htio doživjeti i iskusiti da, jednostavno, ne stigne ići u dubinu. Obilje ideja, ali i kronični nedostatak vremena koji im je potreban kako bi se svima njima iole ozbiljnije pozabavili, uglavnom se svodi na to da oni od svega uzmu po malo, nadajući se da će, jednom, ipak od prikupljenih dijelova sklopiti mozaik. S druge strane, ako su nešto obećali, a nisu to ispunili, utješno je znati kako su u trenutku obećanja zaista tako i mislili, a onda su sve to, poneseni nekim novim iskustvom, usput zaboravili. Nadalje, ne očekujte od njih čuvanje tajni, jer oni to ne očekuju ni od samih sebe, njihov je zadatak (i istinska priroda) širenje, a ne zadržavanje informacija. Iako neki od njih mogu ciljano i smišljeno ukrasti nečiju ideju, većina ih samo vješto kombinira nešto novo od onog već viđenog, i to na temelju svih svojih dosadašnjih iskustava, pa ako netko u njegovom uradku prepozna nešto svoje, svaki će vješti Blizanac to opravdati riječima: “vjeruj, nije bilo namjerno”…

blizanci horoskop

Kako osvojiti Blizanca?

Blizanci će se teško dati uloviti u ljubavnu mrežu jer čak i kad, nakon pet minuta, ostave dojam da ste ih uspjeli osvojiti, u idućih pet mogli biste se uvjeriti kako su oni zapravo sve to vrijeme barili nekog trećeg. Najbolje ćete ih zainteresirati za sebe ako ste spremni pratiti ih u stopu, ne prigovarati im, ne pozivati ih na odgovornost i ne zamjerati im na povremenim izletima.

Seks…

Blizance pali prethodna intelektualna stimulacija, neobavezni razgovorčić nakon čega se pripadnik ovog znaka možda odluči i na, jednako tako neobavezan, seks. Nisu na glasu kao neki osobiti ljubavnici, ali da će vas naučiti nekim novim “zahvatima”, to svakako. Ono što je zanimljivo jest to da se, već započeti neobavezan razgovorčić, može nastaviti i za vrijeme samog koitusa, što bi one “šutljive ljubavnike” moglo užasno iziritirati. Nemojte se iznenaditi ako vas vaš Blizanac ili Blizanka iznenadi nekim čudnim glasanjem i bacakanjem. To je znak da je gotovo sigurno doživio vrhunac (pa makar i 15 minuta – prije vas).

Za rođendan žele…

Blizancima intelektualcima darujte kakvo friško štivo (s top ljestvica beletristike, kakav aktualan i “in” roman), majstorima – omiljeni alat, a besposličarima paket svježih gradskih tračeva s ekskluzivnim pravom na širenje dalje. Dragi su im i najnoviji smart phonovi i svi ostali gadgeti suvremene komunikacijske tehnologije, bicikli i role, sportske spravice… Važno je da dar bude koristan, no, za vaše dobro ne i previše skup, za slučaj gubljenja ili krađe.

blizanci horoskop

Talenti za unovčiti…

S obzirom na činjenicu da su oni uvijek na izvoru informacija i o svemu, i svima, sve znaju, znatiželjni i spretni Blizanci uvijek mogu unovčiti ovaj svoj talent koji se odnosi na komunikaciju i prenošenje informacija. Većina njih to i čini radeći kao akviziteri, medijski djelatnici, novinari, trgovci. Prije ili kasnije mogu se odlučiti i za izdavanje vlastite knjige u kojoj će prikupiti sve svoje dogodovštine, pridodati malo «mašte», i napisati – bestseller.

Kod drugih najviše mrze…

Blizanci najviše ne podnose one koji im smišljeno uskraćuju informacije, ali i one preozbiljne tipove koji ih stalno analiziraju, kritiziraju i traže “dlaku u jajetu” u svemu što misle, kažu ili rade. Ne vole ni one koji ih stalno pozivaju na odgovornost i očekuju od njih da budu ozbiljni, iz jednostavnog razloga što je biti ozbiljan za Blizance jednostavno – nemoguć pothvat.

Blizanac roditelj…

Roditelj Blizanac svojoj je djeci gotovo uvijek više prijatelj nego što je roditelj, tako da im se potomci mogu zateći i u situacijama u kojima će se njihova neozbiljna mama ili razigrani tata jednostavno pridružiti nekim tinejdžerskim ludorijama, bez obzira na svoje godine ili – status. Za ozbiljniju djecu to bi mogao biti – velik “blam” i razlog za stid. Inače, Blizanci će svoje potomstvo mentalno stimulirati brojnim pričama, i u rano doba osigurati mu brojne informacije o životu i svijetu.

Životni moto i omiljene izreke…

“Daj što daš!” jedna je od omiljenih izreka Vas rođenih u zodijačkom znaku Blizanaca, uz još ležerniju: “Kako došlo, tako otišlo”. Samotješenjem u stilu da «Ništa ne traje vječno» i «Sve dobro kratko traje» opravdavat će svoje povremene izlete u «tuđe terijitorijalne vode» i sklonost ka «zabranjenom voću»..

 

Možda želite saznati još o Blizancima:

Blizanci – razigrani prevrtljivci

 

 

Goga Kovačević,

– Astrologija je divna, tako duboka, mudra, nerijetko toliko precizna i jasna. Kao svjetlo koje ti pomaže da njime obasjaš cestu. Plus još koji znak usput, da ne zalutaš.

zvjezdarnik.com

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.