KONTAKT

Kreni u susret sebi

SVOJE UPITE ŠALJI NA


„Nemoj se zadovoljiti pričama. Načinima na koji su se stvari odvijale za druge. Razvij svoj vlastiti mit.“ savjet je pjesnika i mistika Rumija. Duhovnost se na Budi dobro doživljava kao unutrašnji put kojim tražimo odgovore – kako otkriti sebe i pomoći svima koji taj isti odgovor traže.

Duhovnost je za nas onaj osjećaj dublje povezanosti sa stvarnošću, s onim finim tkanjem od kojeg je život sačinjen, kad postaješ svjestan da ništa nije izvan tebe koliko je ujedno i unutar tebe, kada promatraš Svemir i znaš da si i ti Svemir, onaj prostor koji je Ljubav, Istina i Mir, koji je Ništa i Sve.

Načini na koji živimo i njegujemo svoju duhovnost raznoliki su te se protežu od meditacije preko različitih načina rada na sebi, sjedinjenja s prirodom, čitanja, stvaranja... Za raznolike metode iscjeljivanja možeš se javiti Staši (bioenergija, reiki, theta), ako te zanimaju putokazi zvijezda tu je Goga, privlači li te psihoterapija Marko je tu da ti pomogne, Zoran donosi zvukoterapiju.

Čovjek je po svojoj prirodi kreativan, što ćemo se mi posebno potruditi pokazati ti. Oko nas i u nama sve je poteklo iz prirode i u nju se vraća. Kroz prirodu i društvo informirat ćemo te o zanimljivim i korisnim pričama iz svakodnevnice.

Možeš li se sjetiti boljeg i ljepšeg dizajna od prirode? Upravo permakultura kopira modele i uzorke iz prirode kako bi se svjesno oblikovale održive ljudske zajednice. Permakultura je harmonična integracija ljudi i okoliša, koja na održiv način osigurava hranu, energiju, sklonište te ostale (ne)materijalne potrebe. Permakultura je kreativno redizajniranje čovjekovog okruženja i ponašanja temeljeno na tri načela: briga za Zemlju, skrb za ljude i pravedna raspodjela resursa.

Želiš uzgajati vlastite namirnice i jesti zdravu hranu? Tražiš načine kako uskladiti potrebe suvremenog čovjeka sa zaštitom okoliša? Zanima te spajanje tradicionalnih znanja sa suvremenim dostignućima i metodama? Voliš umjetnost i inspirativne životne priče? Ivan, Helena, Mirjana, Lana, Semka, Karmela i Indira su tu da donesu okus, miris i dizajn prirode u tvoj život.

„Onaj koji svoje tijelo ne pokreće slobodno u harmoniji s umom je bolestan čovjek“ stara je izreka jednog mudraca. Danas nam je sve jasnije da ne možemo biti zdravi bez usklađene aktivnosti uma i tijela te pravilnog prirodnog disanja i relaksacije kroz slobodno pokretanje mišića, tetiva i zglobova.

Tai chi i joga su drevne istočnjačke vještine koje polako sve više osvajaju i „zapadnog čovjeka“ - dobar dio nas koji smo pod utjecajem stresa, nepravilne prehrane, raznih ovisnosti i nepravilnog držanja doveli naše tijelo u fazu koja viče "u pomoć". Prakticiranje ovih vještina omogućava veću svjesnost i povezanost tijela, uma i duha što u čovjeku budi odgovornost za vlastito tijelo. Iako su kao putovi osobnog razvoja drugačiji i joga i tai chi te vode k istom cilju – cjelokupnoj harmoniji i zdravlju.

Ako je to baš ono za čime tragaš ili si se sada tek prvi put susreo s ovim vještinama, pozivamo te da se pridružiš na tai chi tečajevima kod Damira i Tatjane ili na tečajevima joge kod Brankice i Jagdeesh Kaur.