parallax background

Kristaloterapija: kako otpustiti i poboljšati komunikaciju

detox
Detox kapsule za eliminaciju toksina 
lipanj 10, 2020
keksići s tahinijem
Bezglutenski keksići s bademom i tahinijem
lipanj 12, 2020

 

Ova godina nas uči i tjera na promjenu. Uči nas i da se izrazimo i zauzmemo za sebe i svoja prava.

Ponekad bez obzira na našu želju da u svemu tome uspijemo i nemamo neke rezultate koje smo priželjkivali. U tome nam mogu pomoći kristali.

U nastavku saznajte na koji način te s kojim kristalima možete napokon otpustiti sve što vam ne treba, kako svladati vlastite nesigurnosti te kako se izraziti.

kristali

@zoechasingrainbows

Znati otpustiti

Otpuštanje. Znati otpustiti i moći otpustiti je jedna od najtežih lekcija za svladati. Ipak, toliko je nužna i potrebna. Ako ne znamo otpustiti ostajemo zarobljeni u energijama koje nam više ne služe, koje nas sputavaju. Otpuštanje je toliko važan dio promjene i prvi korak da bismo mogli krenuti dalje s našim životom.

Za otpuštanje možete koristiti labradorit, rozenkvarc, zeleni avanturin ili rodokrozit.

Rodokrozit je kamen podržavajuće energije. Potiče osobu na razvoj samopouzdanja i ljubavi prema sebi istovremno stvarajući osjećaj unutarnjeg mira i radosti. Donosi emocionalnu podršku i budi suosjećanje. Onome tko ga nosi budi želju za pomaganjem i susosjećanjem.

Rodokrozit razvija kreativne sposobnosti i intuitivne darove. Harmonizira emocionalno, duhovno i fizičko u ljudskom tijelu. Moćan je kamen za iscjeljenje. Često se koristi kod rada s unutarnjim djetetom i iscjeljenja trauma iz djetinjstva, kada pomaže osvijestiti i prigrliti dijelove sebe koji su zakopani duboko unutar nas ili koje negiramo.

Ovo je predivan kamen za ljubav i odnose. One koji se ne osjećaju voljeno potiče da prvo zavole sebe. Djeluje na samoopraštanju, samoprihvaćanju i ljubavi prema sebi.

Idealan je ako trebate otpustiti neke emocije vezane za određene ljude – ljutnju, bijes, zamjeranje.

Svakako vodite računa o čišćenju i punjenju, jer je kristale potrebno češće čistiti i puniti ako ciljano s njima radimo.

Afirmacija za otpuštanje: Otpuštam sve što mi više ne služi na mom svjetlom putu. 

kristali

@zoechasingrainbows

Svladavanje nesigurnosti

Nesigurnost je najčešće povezana s manjkom samopouzdanja i narušenim balansom prve čakre – Muladhara. Sam osjećaj nesigurnosti sputava nas u ostvarenju vlastitih želja i snova, ali i na manjoj skali u svakodnevnom životu i onima čini se bezazlenim situacijama. Nesigurnost će također sputati svaki afirmativni rad koji ćete probati raditi i bilo koji kreativni rad s kojim se želite izraziti. Pronaći način da se prevaziđe nesigurnost je nužan korak na putu vlastite samspoznaje.

Svi kristali koji se koriste za rad s korjenskom čakrom su dobar izbor, a s crnim turmalinom sigurno nećete pogriješiti.

U pozadini nesigurnost često se nalazi neka trauma kada smo izgubili osjećaj za sigurnost. Najjači zaštitni kamen je crni turmalin.

Crni turmalin je najjači zaštiti kamen s iznimnom moći moć pročišćavanja energije. Razbija organske, emocionalne, mentalne i duhovne blokade. Poput snažnog energetskog omotača štiti nas od svih vanjskih utjecaja, zračenja, ljudskih negativnih sila i virusnih zaraza.

Crni turmalin ublažava stres, neurozu, razne napetosti, strahove, panike, ojačava živčani sustav, potiče rad limfe, regulira krvotok, izvrstan je kod reumatičnih bolesti, štiti od virusa.

Kristal je Blizanaca, Djevica, Strijelaca i Riba.

Kristal crnog turmalina  možete uvijek nositi uvijek sa sobom, npr. u džepu ili nositi narukvicu napravljenu od ovog divnog kamena. On je zaista izvrstan kamen za uzemljenje. Čistite ga na dnevnoj bazi.

Afirmacija za svladavanje nesigurnosti: Vjerujem da mi je dopušteno ostvariti sve što poželim.

kristali

@zoechasingrainbows

Komunikacija

Jasna i protočna komunikacija je nužna kako bismo jasno izrazili svoje mišljenje, emocije te kako bismo gradili zdrave odnose. Amazonit se smatra kristalom komunikacije. Nudi umirujuću energiju koja donosi integritet te podržava usklađivanje s temeljnim uvjerenjima i vrijednostima i povezanost s višom sviješću.

Ako imate problema s izražavanjem sebe, ako trebate naučiti postaviti granice ili probuditi suosjećanje, amazonit je pravi izbor. Potiče samodisciplinu, uči istini i iskrenosti, koja donosi jasnoću i slobodu da prenesete svoje najdublje misli i osjećaje. Amazonit oslobađa od emocionalnih trauma i otvara novi svijet bez straha i prosuđivanja. Potiče da budemo svoja najbolja verzija čemu trebamo svi težiti za dobrobit čovječanstva.

Amazonit najsnažnije djeluje na četvrtu i petu čakru. Zodijački pripada Blizancima, Strijelcima i Vodenjacima.

Afirmacija za slobodnu komunikaciju: Priznajem svoju vrijednost; moje samopouzdanje je snažno.

zoe

 

 

@zoechasingrainbows

 

Nadam se da će vam ovi savjeti pomoći i da ćete pronaći kristalnu kombinaciju za sebe. Budite dobro.

 

Indira Juratek

 

Foto: Marina Ćosić for @aridni910

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.