parallax background

Kvadrat Venere i Neptuna – hipersenzibilni aspekt razigranosti

kako podići vibraciju
Kako podići vibraciju i postati svoja najbolja verzija
svibanj 9, 2020
odgađanje
ZEN tarot – Odgađanje
svibanj 11, 2020

 

Kvadrat Venere i Neptuna, koji nas prati cijelog svibnja i tijekom druge polovice srpnja, priča priču o skupini ljudeka koja je zalutala i zapela u neptunovoj mreži zujanja po internetima, bavljenjima tuđim životima, tračevima, nesporazumima, podmetanjima, projekcijama, lažima, obmanana, ‘krivim’ izborima, strahovima i iluzijama.

Sve ovo tiče se prvenstveno mladog svijeta, al’ i onih starijih koji po ne znam koji put upadaju u [ljubavne] zamke, no takvi vjerovatno slične aspekte nose u svojim kartama, pa kao da žele da ih se laže ili naprosto ne umiju ili ne žele vidjeti realnost koja je često bez boja i milozvučnih melodija, pa im je lakše staviti roze, crvene ili žute naočale i plesati kroz život. Upravo tako može biti svima nama ovih dana. Pa što ako smo i svjesni svega!? Nekada je naprosto lakše pobjeći u paralelni svemir, drugu dimenziju, u neki svoj svijet skrojen baš po našim mjerilima [bitno je biti svjestan bijega]. Nešto na tom tragu svakodnevno konzumiramo sin i ja kad poludimo; pojačamo si glazbu i plešemo k’o ludi, pa nakon dvije, tri pjesme opet povratak pisanju, čitanju, učenju, poslu, školi i tako u krug 🙃

venera kvadrat neptun

Iskoristite ovaj [hipersenzibilni] aspekt za igru riječima, stihovima, bojama, tonovima, melodijama, raznim materijalima, uzorcima. Igra, igra, igra. Umjetničko nadahnuće. Pjesnički senzibilitet. Osjetljiva titravost i vibrantnost. Spajanje s izvorom koje donosi vrhunsko nadahnuće. Plovidba petom dimenzijom pa povratak na treću, pa opet prešaltavanje u petu – u čemu će pomoći i Mars koji će od 13.5. biti u znaku Ribe, no o tome na vrijeme. Alternativa za postizanje ‘uzvišenih’ stanja ili nadilaženje dimenzije materijalne stvarnosti su alkohol i opijati koji se na ove aspekte dobrano konzumiraju. Probajte ne pretjerivati.

Venera kvadrat Neptun donosi razne prevare, a poglavito one koje se tiču društvenih mreža pa pazite s kim imate posla, od koga kupujete [poglavito sve ženske stvarčice], kome dajete svoje podatke, kao i kome poklanjate svoj osmijeh i s kim odlazite u krevet. Btw, ovo je i svojevrsni kurvarluk, možda najviše u onom trgovačkom/poslovnom ili komunikacijskom kontekstu, ali i tijelesnom.

Ovo su spolne bolesti, ovo je trovanje hranom, ovo je zaraza virusom [nadam se da neće biti ono na što svi mislimo, iako je sve tamo do sredine lipnja vrlo sklisko po tom pitanju], ovo su nametnici u vrtu, nezdravi usjevi, ovo je utapljanje, gušenje plinom, ovo je strah od pauka, zmije, ovo je farbanje kose, ovo je mijenjanje izgleda do neprepoznatljivosti, ovo je strah od samoće, ovo je nevjerovanje u ljubav, iskrivljena slika o vlastitom izgledu i ljepoti, često klimavo samopozdanje, ovo je status; ‘It’s complicated’, ovo je ljubav koja opija i truje, ‘malo smo se previše zaigrali i opustili’ momenat, ovo su ljubavne prevare i izdaje, padanje u zamke. ovo je gužva na Tinderu i sličnim servisima, ovo je manekenka u paklu droge, ovo je sestra koja spava nad knjigom, ovo je kolegica mutikaša [poglavito ako je venera u natalu u 6. kući], ovo je magla i prodavanje iste, ovo su sve šarmante zavodnice koje vas u konačnici ostave praznog novačanika, ovo je lova koja nestaje i curi, ovo je krađa novčanika i torbica, ali i krađa fotki, umjetnina, nakita – poglavito jer i mars ulazi u ribe, što je, između ostaloga slika lopova, provalnika, nasilnika i tako dalje. o toj temi idući tjedan.

venera kvadrat neptun

Ovo je i ljubavna zanesenost, ushićenje i dosezanje neviđenih visina u kojima se sve čini kao u romantičnim filmovima, pa najčešće ide strmoglavi pad i razočaranje. Tamo gdje postoji apsolutna vjera i tajni savez s univerzumom ovo može biti i ljubav bez spomenutih padova i razočarenja, ipak, tek nakon dosta utakmica u nogama. Sve opet ovisi o natalnom horoskopu. Na radiju upravo svira ‘I wanna be adored’ – upravo taj naslov opisuje ovaj aspekt. Sve nas barem nekada opere ta potreba za obožavanjem.

Kod onih u dugim i/ili stabilnim vezama ovo je samo začin, potreba da se u odnos unesu neke nove, svježije boje, da se stari ljubavni parovi ponovno drže za ruke ili vode opuštene razgovore uz puno smijeha dok u zraku lebdi jedna energija lakoće i neopterećenosti začinjena s dva prstohvata mašte.

Ovo su i prisjećanja svih ljubavnih igara i veza iz mladosti, podsjetnik na sve krive korake, nespretnosti, blamove, nesigurnosti, luda zaljubljivanja, silne idealizacije, cijelonoćna dopisivanja ili brbljanja, zašprehavanja, zavođenja. Kod jednih je ovo samo prisjećanje uz smijeh ili suze, dok kod drugih trenutna realnost, kako i napisah u gornjem dijelu teksta.

Uz evociranje raznih slika i emocija iz nekih minulih vremena, ovo je i vrijeme kada u realnom životu susrećemo bića iz prošlosti, ne nužno vezana za ljubavni i švalerski život. Neki će susreti biti ugodni, dok će drugi biti manje ugodni.

 

Više čitajte u ASTRO KOLUMNI – URANOVO DIJETE.

 

Uranovo Dijete

– Mjesto gdje se obrađuju astrološke teme, piše o trenutnim zvjezdanim događanjima i dogovaraju analize natalnih karata (uranovo.dijete@gmail.com)

 

Izvor: Astrologija Uranovo Dijete 

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.