parallax background

Ledeni matcha latte je naš napitak sezone

ljubav
Budite dostupni za ljubav
lipanj 19, 2021
zvjezdan ružić
Godina čitanja na Svjetski dan glazbe okrunjena neobičnom suradnjom
lipanj 21, 2021

 

Moram priznati da je moj proces upoznavanja i zbližavanja s matchom bio vrlo dug. Čak sam imao i otvorenu averziju prema tom specifičnom okusu.

No, unazad nekoliko mjeseci, nešto se u meni naglo promijenilo i sad uživam u svim njezinim blagodatima. Radi se o izrazito zdravoj i nutritivno bogatoj namirnici koja sadrži kofein, što je čini dostojnom zamjenom za kavu.

Kako tijekom ljetnih mjeseci svi žudimo za nekim hladnim okrepljujućim napitkom, razveselit će vas činjenica da se i ovaj napitak može konzumirati u hladnoj/ledenoj varijanti. A to je definitivno i moj napitak sezone. 🙂

Za pripremu vam trebaju tek matcha, biljno mlijeko, voda i led. 😀

matcha latte

Recept: ledeni matcha latte

Sastojci (za jednu osobu):

• 1 čajna žličica matcha praha
• 2,5 dcl biljnog mlijeka (idealno neko gušće poput sojinog ili bademovog, ali ok su i sva ostala)
• slad po želji

matcha latte

Postupak:

1. Žličicu matcha praha najprije rastopite u 30 ml tople vode. Dobro je promiješajte jer često znaju ostati grudice.

2. U čašu za posluživanje stavite količinu leda po želji, ulijte biljno mlijeko, slad ako koristite i na kraju razmućenu matchu i promiješajte. I to je to. Uživajte! 😉

matcha latte

 

Druge fine i zdrave recepte potraži u rubrici DOBRA HRANA.

 

Juraj Močilac

– Oduvijek sam bio slab na kavu, kreativno izražavanje i – slatko. Ljubav prema kuhanju dogodila se u nešto kasnijoj fazi mog života kad sam na hranu prestao gledati samo kao na sredstvo utažavanja gladi i osvijestio čitavu kulturu koja stoji iza toga. Hrana je umjetnost ako je takvom napraviš. Veganstvo mi je došlo prirodno i spontano, jer vjerujem da druga živa bića ne moraju patiti kako bismo se mi nahranili. Istovremeno štitimo slabije od sebe i čuvamo svijet u kojem živimo. Uživam u bezgrešnim slastima veganske prehrane te je rado dijelim s drugima.

 

 

Foto: zlicasecera

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.