parallax background

Lego je osmislio nove ekološke kocke

Najava predavanja: Zašto dolazi do problema u odnosima
travanj 12, 2018
blitva
Blitva – kraljica nutrijenata
travanj 13, 2018
 

LEGO® je potvrdio da su upravo u procesu kreiranja cijele linije ekoloških i recikliranih kockica i figurica za igru.

 

Ovaj, usudili bi se reći, kultni proizvođač najpoznatijih igraćih kockica odlučio je kreirati kockice koje su nastale održivim procesima, no koje se isto tako lako mogu reciklirati. Nove LEGO® kocke doći će u raznim oblicima i likovima, od drveća, grmlja, listova i slične vegetacije.

 
 

Cilj LEGO kolektiva jest da apsolutno sve linije i kockice postanu eco friendly što je u cilju ostvariti do 2030. godine. Ova linija je prvi korak u tom smjeru. Kockice i figurice načinjene su od polietilena, mekane i izdržljive plastike bazirane na šećernoj trsci. Ne razlikuju se od konvencionalnih figurica te zadovoljavaju sve parametre i standarde dosadašnjih LEGO figurica i paketa. Linija je zapravo kreirana od biljnih materijala u maksimalno održivom procesu.

 
 

Cilj LEGO grupe jest do 2030. proizvoditi u potpunosti ekološki prihvatljive kockice te proizvoditi 0 otpada. Grupa u potpunosti želi realizirati svoj plan ekološke samoodrživosti, a kako izgleda ova prva linija figurica i kockica pogledajte u filmiću:

 
 
 

Autor: Tena Razumović Žmara; Izvor: Journal.hr

 

Foto: Lego

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.