parallax background

Mars u Strijelcu do 16.2. donosi pozitivan stav i entuzijazam

veganska sarma recept
Veganska sarma: omiljeno zimsko jelo u novom ruhu
siječanj 5, 2020
autizam dijete
Moje unutarnje dijete i naš Autizam
siječanj 6, 2020

 

Prvo kaj sam videl kad sam došel na mreže 3.1. jest novi Zakon o porezu na dohodak koji je navodno novi udar na paušalne obrtnike i male poduzetnike. Izmjene Zakona o doprinosima koje su na snagu stupile početkom godine posebice su pogodile poduzetnike početnike te žene u poduzetništvu, a zbog toga nas u veljači 2020. očekuje val zatvaranja poduzeća, poručila je u utorak Udruga poreznih obveznika Lipa.

Kaj se tiče paušalaca neki kažu da isti neće moći raditi na duge staze samo s jednim klijentom tj. ako 80% prihoda dolazi od jednog klijenta, jer će se takav rad smatrati nesamostalnim radom.

Ne znam puno niti sam previše proučaval, ovo je samo dio. Koga zanima može proučiti javiti 🙂

Ovo je ‘zgodno’ jer je taman Mars ušao u Strijelca koji se odnosi na zakone, pravo, poreze i slične teme najpretežnije vezane za novac. Jučer sam na instagramu napisal da je vrijeme za novu energiju, hrabrost, borbu, entuzijazam, slobodu duha, putovanja. To i dalje stoji, no poglavito je vrijeme borbe za pravdu, opće dobro, za bolje uvjete rada, veća prava radnika, borba za istinu, za bolje školstvo, pametnije zakone, za pravedno vrednovanje rada i tako dalje.

mars u strijelcu

Ipak, tu je i drugi kut tumačenja ovog Marsa; _Ovo su i aždaje po javnim upravama i sličnim institucijama, što ne znači da su svi tamo takvi. Ovo su inspekcije koje harače naokolo, porezni djelatnici koji šalju plave koverte, policija koja ima pune ruke posla. Kazne, penali, zatvaranje firmi, obrta. Ovo su i kazne za prebrzu vožnju ili nepoštivanje znakova. Kako god, novac sada lako odlazi, negdje se i s guštom troši i razbacuje, jer ionako je bitan duh, znanje, istomišljenici s kojima cijelu noć raspredate o politici, književnosti, muzici, stripovima, smislu života, misli si ovaj Marsonja. Istina, sada se lako zakačimo i posvađamo s nekim upravo zbog jakih i tvrdih uvjerenja i stavova.

Mars je u Strijelcu do 16.2. i dobro će nam doći ta jedna pozitivna energija, entuzijazam i vjera da ipak sve možemo i stignemo. A zašto je to dobro? Zato jer je hrpa planeta u Jarcu koja velikoj većini nabija gro nekih zadataka, riješavanje zaostalih poslova, bakčanje s prošlošću u bilo kojem kontekstu, raznih moranja, odrađivanja dugova i odgađanih obaveza, a najviše nabija grižnju savjesti ukoliko smo aljkavi i neodgovorni. Dakle, zasukati rukave, ako se već mora – Mars je tu da nas ohrabri i da tu energetsku injekciju. Btw, savjest sada fino lupa stoga ide preispitivanje iste…

Na nebu su prije par dana snage udružili Merkur i Jupiter (kratko traje) koji također govore o zakonima i zbog Urana o izmjenama istih. Ovo bi trebala biti slika strogih mjera, novih kaznenih zakona, ali i odluka koje će ići na ruku onima slabijeg socijalnog statusa, no to vjerovatno u nekim razvijenijim državicama, a ne na balkanu gdje će ovaj aspekt vjerovatno iskoristiti za neke nove načine čerupanja građana 😬 Kaj bu tek bilo kad se u listopadu/studenom Jupiter približi Plutonu i Saturnu…

mars u strijelcu

Ovo je potencijalno dobar aspekt za sklapanje poslova, potpisivanje dobrih ugovora. Ovo je dobra lova, nagrade, stipendije, stimulacije, povišice, prilike za dodatnu zaradu, ali i krediti, pozajmnice, vraćanje dugova. Ovo je i lova potrošena na neke nove tehničke igračke kao što su mobiteli, tableti, usisavači, fotoaparati i ine praktične stvarčice. Ovo je dobro uložen novac. Puno sumnje i opreza je u ovom aspektu, tako da ćemo nakon prvotne zanesenosti dobro razmisliti hoćemo li kupiti nešto, jer ovdje je pitanje je li nam zaista neophodan novi TV ili što već. Dakle, prvo zastati i dobro razmotriti situaciju iz svih uglova.

Ovo su dobri dani za sve koji se bave bilo kojim vidom pisanja, poslovnog komuniciranja, educiranja, savjetovanja, pomaganja. Ovo su i razni sporazumi i mirenja, konačno postignuti dogovori, konsenzusi. Ovo je ogromna količina korisnih i praktičnih informacija, puno učenja, razgovara, razglabanja, sastančenja, ali i neformalna druženja iz kojih se lako izrodi kakva poslovna ideja koja se dalje može lijepo razvijati i u konačnici materijalizirati.

Godišnji horoskop za 2020 pročitajte ovdje. 

 

Uranovo Dijete

– Mjesto gdje se obrađuju astrološke teme, piše o trenutnim zvjezdanim događanjima i dogovaraju analize natalnih karata (uranovo.dijete@gmail.com)

 

Izvor: Astrologija Uranovo Dijete 

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.