parallax background

Mary May u Vintage Industrial Baru: koncert koji se ne propušta

zen tarot
ZEN tarot – Lijenost
listopad 2, 2019
rituali
6 savjeta kako stvoriti vlastite rituale
listopad 2, 2019

 

U srijedu 23. listopada VIB će koncertno preuzeti sve zamjećenija i sveprisutna kantautorica Mary May iza koje je odličan hvaljeni album ‘Things You Can’t Put Your Finger On’ koji je zaslužio i nominaciju za nagradu Porin u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe.

O njenom debitantskom nastupu u rasprodanoj Močvari cijenjeni glazbeni kritičari napisali su sljedeće:

“…Jer prije nego li su na pozornicu izašli gitarist Luka Čapeta, saksofonist Marin Živković i bubnjar Borko Rupena, dakle sve odreda ‘mladi lavovi’ domaće jazz scene, na čelu s Mary May, dotad se možda očekivao koncert kantautorice i ‘pratećeg benda’, onog benda koji samo prati i daje na dimenziji atmosferičnosti priče. Ali kako je koncert odmicao, tako su izvrsna aranžmanska rješenja svako malo iskakala ‘poput zečeva iz šešira’. U jednom narativu Mary May je kantautorica u svakom smislu, no u drugom ona definitivno ima i sve atribute vođe jazz benda… a to vodstvo de facto jazz benda u kantautorskom izričaju do sada nismo imali prilike vidjeti i čuti na domaćoj sceni. To je jedna razina iznad i Mary May je dokazala da ona na toj razini ‘pliva kao riba u vodi’ na sveopće oduševljenje.”

Zoran Stajčić, Ravno Do Dna

mary may

“Toliko moćno je to zvučalo, i bend i pogotovo Marijin glas, što me podsjetilo na večer prije u Močvari gdje je bilo toliko glasno na koncertu Algiersa da sam se pobojao za statiku savskog nasipa, no ovoga puta sam mislio da će popucati sve čaše i boce u Močvari od jačine njezina glasa i dubine njezine emocije.”

Nikola Knežević, Music-box glazbeni portal

Mary May se javnosti prvi put predstavila u travnju prošle godine singlom “Softest Tune” koji je jednoglasno osvojio kritičare. Uslijedili su nastupi na Indirekt, Bloomsday i Hoomstock festivalima, nakon kojih objavljuje još tri hvaljena singla.

Krajem listopada 2018. godine objavila je svoj album prvijenac “Things You Can’t Put Your Finger On” koji je opravdao sva očekivanja te je od strane više portala (DOP Magazin, Music Box – glazbeni portal, Muzika.hr) proglašen među najboljim izdanjima 2018. godine.

U živo svira s bendom kojeg sačinjavaju sjajni glazbenici Luka Čapeta na gitari, Marin Živković na saksofonu, Borko Rupena na bubnjevima i Marko Ferlan na kontrabasu.

O glazbi, stvaralaštvu, planovima i pregršt drugih lijepih tema nedavno smo razgovarali s Mary May. Što nam je sve otkrila tom prigodom pročitaj u intervjuu.

Album “Things You Can’t Put Your Finger On” možeš poslušati na Deezeru .

 

Više o koncertu pronađi na službenoj stranici Vintage Industrial Bar i osiguraj svoju kartu na vrijeme.

Mary May možeš pratiti i na sljedećim kanalima:

FACEBOOK: MaryLovesYouMusic

YOUTUBE CHANNEL: Mary May 

INSTAGRAM: @mary_may_yay

SLUŽBENI WEBSITE: marymaymusic.com

 

Comments are closed.