parallax background

Meditacija uz zvuk morskih valova kao obvezni ljetni self-care

lav horoskop
Lav – teatralna velika mačka
srpanj 23, 2019
knjige koje trebaju pročitati sve žene
6 obveznih knjiga koje treba pročitati svaka žena
srpanj 25, 2019

Ljeto, doba dugih i vrućih dana te toplih i vedrih noći. Sve nas poziva da maksimalno iskoristimo zrake sunca i toplinu, kako bismo se napunili za nadolazeću jesen i zimu.

Unatoč puno događanja i osjećaja da je sve vrelo i vruće, ljeto najčešće ipak ispunjava miran i opušten um. Na ljeto smo ispunjeni optimizmom i čini nam se da baš sve možemo. Kako je priroda puna plodova koji zriju, tako i unutar sebe možemo pronaći zrelost bića. To je ona mudrost i nevinost života koja ne traži vanjsku potvrdu vlastite vrijednosti.

Kako bismo što više iskoristili taj osjećaj i pretočili ga u našu stvarnost, zašto ga ne bismo kroz meditaciju pokušali pohraniti unutar sebe i onda ga s lakoćom povukli iz vlastite nutrine kada dođu sivi i tmurni oblaci.

meditacija uz zvuk morskih valova

Meditacija uz zvuk morskih valova kao obvezni ljetni self-care

Šum morskih valova jedan je od zvukova koji ljudima najviše odgovara kada se žele opustiti. To ne treba čuditi, jer ipak su oceani primordijalna juha iz koje smo svi nastali. Također, 9 mjeseci nas je majka nosila u svom trbuhu u našem vlastitom mini oceanu.

Znanstveno je dokazano da zvukovi vode sadrže alfa valove, a upravo su to valovi mozga koji čine most iz zauzetog, užurbanog, stresnog mozga beta valova u opušteno theta i delta stanje mozga.

Ako ste ovoga ljeta na nekoj plaži, odvojite barem koji trenutak u jutro ili predvečer da se posvetite vlastitom self-careu uz najljepšu prirodnu glazbu. Ako ove godine nećete uspjeti stići do mora, evo jedna meditacija uz morske valove koju uvijek možete nositi sa sobom.

 

 

 

Indira Juratek

Foto: Pexels

Comments are closed.

X

Newsletter

Prijavi se na newsletter i budi u toku s najnovijim objavama