Meditacija za revitalizaciju

Najava: Yoga smijeha
travanj 12, 2018
Lego je osmislio nove ekološke kocke
travanj 13, 2018
 

Kao što vodiš računa o svojoj fizičkoj higijeni, neophodno je da isto radiš i s onom mentalnom. U tome ti idealno pomaže meditacija.

 

Meditacija je kultiviranje unutarnje tišine i stvaranje jednog posebnog prostora u sebi u kojem ćeš se odmoriti od razmišljanja, analiziranja, propitkivanja, mudrovanja... Prostor gdje ćeš se naučiti samo SLUŠATI.

Učitelj Yogi Bhajan nam je ostavio stotine prekrasnih i praktičnih meditacija u tradiciji Kundalini yoge, danas te učim veoma moćnoj meditaciji koja poglavito radi na sustavu žlijezda. Pruža ti snažno zdravlje i odlične regenerativne sposobnosti.

Najbolje ju je izvesti prije spavanja, jer ćeš se nakon nje osjećati malo lelujavo i neprizemljeno.

No, ako se ipak odluči da ju radiš preko dana, svakako si odvoji dosta vremena nakon za relaksaciju, jer bi to inače bio veliki šok za živčani sustav i time bi mogao izbrisati sve dobrobiti koje ti je ova meditacija donijela.

 

KAKO JU IZVESTI?

Tri puta otpjevaj uvodnu mantru: ONG NAMO GURU DEV NAMO

(klanjam se unutarnjoj mudrosti i unutarnjem učitelju)

 

Postura: sjedni prekriženih nogu s ravnom kralježnicom. Savijenih laktova, pruži ruke naprijed, neka dlanovi budu ispred srca. Okreni dlanove prema gore, a mali prsti neka budu spojeni po dužini.

Fokus: gledaj u vrh nosa, pa sve niže i dalje, kao da gledaš duboko kroz zemlju

Udahni kroz polustisnute usnice na usta i zadrži dah 5 sekundi. Onda potpuno izdahni na nos. Sav zrak iz pluća u 4 jednaka takta izdahni i pri tome mentalno ponavljaj mantru SA TA NA MA (vječnost, život, transformacija, preporod). Zadrži dah 3 sekunde i ponovi ciklus.

Trajanje: 11 minuta

Kraj: Nekoliko puta duboko udahni, te tri puta otpjevaj SAT NAM. Opusti se.

 
 

Voli te

Jagdeesh Kaur, Certificirana učiteljica Kundalini yoge po učenju Yogi Bhajana

 

Mjesta u Zagrebu gdje se redovno održavaju satovi KUNDALINI YOGE:

Studio „MIRIS“, Ulica grada Mainza 14; Yoga room „LET“, Sveti Duh 34; Sport klub „CENTAR“, Vlaška 73; *Mogućnost privatnih i online satova

Možeš me pronaći i na ovim kanalima: Facebook; Yoga room LET; Yogini; Youtube Jagdeesh Kaur

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.