parallax background

Meritas i Boris Štok napokon se susreću u pjesmi punoj privlačnosti i naboja

studeni 6, 2021
energetski vampirizam
Energetski vampirizam i toksične veze
studeni 6, 2021
knjige
Dobra knjiga: 6 novih knjiga koje čitamo ovog studenog
studeni 6, 2021

 

U svijetu „cijepljenom“ od luksuza bezbrižnog i opuštenog uživanja u punoj emociji, dolazi nam novo glazbeno postignuće, taman pred sezonom hladnih sjeveraca, suradnja koja nije mogla biti očekivanija i logičnija.

Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas i Boris Štok napokon se susreću u pjesmi u kojoj ne nedostaje privlačnosti i naboja.

Odavno poznate po nadrealno lijepom pristupu glazbi i uzimanju savršenih mjera svakoj pjesmi, Anita i Meri skrojile su ovu uzbudljivu posvetu intimnom trenutku. Radi se o pjesmi „Večer“ u kojoj su zamislile upravo Borisa Štoka kao muški vokal.

meritas boris štok

Nastavak njihovih kompozicijskih rješenja svesrdno je uhvatila u mrežu Ines Prajo i oblikovala trenutak jednog dijela dana, onog plavičastog dijela u kojem se java pretvara u snove, u kojem dan samo što se nije prepustio večeri… Trenutak u kojem stanemo, a ne bismo željeli stati… Trenutak u kojem ne bismo htjeli kraj, a gotovo je… Večer je pjesma onog šuca u trbuh koji se ne vidi i ne čuje, onog koji prostruji cijelim tijelom i poput kratkog spoja na tren zaustavi vrijeme… U kojem se pitamo:„I vrijedi li išta, jer nisi mi ništa, ako nisam ti sve“. Pjesma se udahne zajedno sa suzama propuštenih prilika, krivih odluka, gorkih istina… Kao što utopljenik udahne kad izađe na površinu vode i dohvati zrak koji ga vrati u život.

Pjesma je dobila svoju drugu dimenziju ovom vokalnom suradnjom unutar dugogodišnje veze koju imaju s producentima Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom – Anita i Meri su već dugo priželjkivale čuti Anitin izniman vokal i interpretaciju u baladi kao što je ova, uz bok tako sugestivne i uzbudljive boje glasa Borisa Štoka, tako da su neminovne srsi koje prožimaju slušatelja kad ih dožive zajedno uz Merin kristalni šapat koji zaokružuje glazbenu sliku, koju u vizualnom dijelu nadograđuje vizija redatelja Radoslava Jovanova Gonza.

„Volimo suradnje kroz koje na umjetničkoj razini osjetimo izazov i jedni drugima imamo što reći. Borisov rad jako volimo, pratimo ga već dugi niz godina i ljubiteljice smo njegovog vokala i izričaja, tako da nam je bilo itekako drago što je pristao biti dio Večeri.“ rekla nam je Anita, a Meri se nadovezala na njihove planove: „Album planiramo objaviti do kraja godine, ovo nam je sedmi singl s tog albuma, a trenutno se radi na dizajnu covera albuma i dovršavaju se još neki miksevi. Sve ovo vrijeme smo čekali pravo vrijeme, a izgleda da je ono kad odlučimo da jest, pa smo hrabro krenule i veseli nas zaokružiti našu priču u cjelinu long-play-a.“.

 

Foto: Gonzo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.