parallax background

Najava Qigong seminara – Spontani krug

saturn
LEX Retrogradni Saturn
travanj 7, 2017
sadnice kestena
Smrt jedne sadnice kestena može pokrenuti nepredviđenu lavinu događaja
travanj 17, 2017
 

Seminar će se održati 22. i 23. travnja 2017. u Zagrebu u Češkom narodnom domu, Pavla Šubića 20 u sljedećim terminima: subota (10:00 - 13:00) i nedjelja (09:00 - 13:00). Seminar organizira udruga TAI Centar za tradicionalne istočnjačke vještine, a vodi majstor Mario Topolšek.

 

Jedna stara i mudra izreka glasi: 'Život je pokret' – specifičan i pravilan pokret odlučuje o zdravlju, emocijama, psihi, optimizmu, radosti i sreći. Pokret je komunikacija sa svojom unutrašnjom mudrošću, životnom energijom i silom, prostorom i svjetlošću. Pokaži malo ljubavi i odgovornosti prema svome tijelu, načini prvi korak i počni na svim razinama čišćenje i detoksikaciju jedine kuće koju imaš – svog tijela.

 

"Spontani krug"

'Spontani krug' je jedan od nekoliko programa u okviru šireg projekta 'Čovjek i Zemlja nisu 2'© koji je posvećen upoznavanju ljudi sa starim prirodnim metodama zdravog i kvalitetnog načina života. Taj program je sastavljen na osnovu 50 godina iskustva autora projekta 'Čovjek i Zemlja nisu 2'©, Maria Topolšeka, stečenim kroz bogatu praksu u radu s ljudima raznih profesija i godina starosti, usavršavanjem i vježbanjem u Kini i Japanu te proučavanjem prastare mudrosti koja predstavlja samu esenciju sveukupnog života.

Hiperkativni suvremeni način života - prekomjeran rad, prekomjerna konzumacija hrane i pića, prekomjerna stimulacija osjetila putem računala, glasne glazbe, televizije, premalo odmora – sve to vodi u stanje stalne iscrpljenosti i preopterećenosti, slabog normalnog izlučivanja toksina i prirodne sposobnosti detoksikacije, slabljenja živčanog sustava, propadanja uma i tijela.

Vještina 'Spontani krug' obuhvaća niz specifičnih pokreta stvorenih na osnovu esencijalne mudrosti odakle jedino može poteći osnovni princip izvorne vještine. Radi se o vještini postizanja jedinstva uma (spirita), vitalne sile (energije) i tijela (materije).

Ovi pokreti aktiviraju prirodnu sposobnost uma i tijela da se iscjeljuje, dovode u stanje harmonije, uspostavljaju komunikacijsku vezu između čovjeka i prostora, aktivno potiču rad obje hemisfere mozga (vježbe za zdrave funkcije mozga).

Razne dimenzije specifičnih pokreta aktiviraju i potiču pravilnu upotrebu prirodnih sposobnosti i vještina kao što su: sposobnost razlikovanja i analiziranja; integracija vida, sluha i dodira; vještine govora, pisanja i čitanja; percepcija, pamćenje i misaone sposobnosti; centriranje – psihička i fizička stabilnost; umijeće življenja u sadašnjosti; antistres program; čišćenje i detoksikacija uma i tijela na svim nivoima postojanja; reprogramiranje svog osobnog polja navika; put srca i konekcija s univerzalnom ljubavi.

Vježbe vještine 'Spontani krug' su univerzalne, jedinstvene i lake za učenje, a dostupne su ljudima svih generacija. Svakodnevno upražnjavanje ove vještine može pružiti mnogo radosti i sreće, vitalnosti i ljepote kako umu tako i tijelu te regeneraciju na svim nivoima. Pravilan i specifičan pokret nije ništa drugo nego komunikacija sa svojom unutrašnjom mudrošću, prirodnom inteligencijom, životnom vitalnom silom, prostorom i onim još većim – Svjetlošću.

Tajna dugovječnosti je živjeti u harmoniji sa zakonima prirode. Život je slobodan, teče kao beskonačna rijeka, vječno je nov i samo obnavljajući.

Autor gornjeg teksta o "Spontanom krugu" je majstor Mario Toplšek.

 

Program seminara

1. dan radit će se tehnike za detoksikaciju uma i tijela u najširem smislu; čišćenje od kemijskih, emocionalnih i mentalnih toksina, tj. priprema i osposobljavanje ljudskog tijela za svjesno aktiviranje mehanizama za detoksikaciju. U okviru ovoga se vrši i svojevrsna edukacija polaznika seminara.

2. dan se radi na općim i posebnim (ako je potrebno) problemima učesnika o čemu se odlučuje na osnovu prijava.

Tehnike koje će se raditi na seminaru su statičke, u kretanju, statičke s određenim vrstama disanja, u kretanju s određenim vrstama disanja. Osim toga bit će prikazano više vrsta samomasaža i posebnih oblika istezanja.

Pored vježbanja moguće je dobiti preporuke o načinu ishrane i mogućim daljnjim koracima za poboljšavanje vlastitog zdravlja.

Obavezno ponijeti laganu, čistu obuću za vježbanje i odgovarajuću udobnu odjeću.

Ovaj program je dostupan svim starosnim skupinama.

 

"Spontani krug"

Spiritualna rotacija svjetlosti – vještina Spontanog kruga.

Aktiviranje unutrašnje vitalne sile.

Vježbe za zdrave funkcije mozga.

Terapeutske vježbe dinamičkog Qigonga.

Čišćenje i detoksikacija mentalnog, emocionalnog, energetskog i fizičkog polja.

Zaštita tijela od patogenih utjecaja.

Centriranje - fizička i psihička stabilnost.

Qigong vreteno - vještina slobodnog pokretanja zglobova.

 

Prijava na seminar

Cijena seminara je 450 kn. Broj učesnika je ograničen.

Prije prijavljivanja potrebno se informirati o broju slobodnih mjesta. Za prijavu na seminar potrebno je ispuniti

prijavnicu

i uplatiti akontaciju u iznosu 250 kn.

Molimo Vas da prijavnicu ispunite štampanim slovima i obavezno zajedno s kopijom uplate akontacije pošaljete organizatoru seminara na adresu TAI Centar, Hrvoja Macanovića 47, 10110 Zagreb ili skenirano na e-mail tai@tai.hr. Bez primljene prijavnice i potvrde o uplaćenoj akontaciji vaša se prijava neće smatrati valjanom. Uplatu ostatka kotizacije u iznosu 200 kn potrebno je izvršiti po dolasku. Uplate će se primati pola sata prije ulaska u dvoranu i nakon prvog dana vježbanja u subotu.

Za djecu do 18 godina seminar je besplatan ako prisustvuju seminaru zajedno sa jednim ili oba roditelja !!!

Posebna pogodnost !!! Polaznici seminara dobit će na poklon Qigong vreteno, ako ga već nemaju, s kojim će se naučiti koristiti na samom seminaru i pomoću kojeg će dobiti mogućnost učenja vještine Namatanja svile – sposobnosti spiralnog pokretanja zglobova, mišića i tetiva cijelog tijela.

Za provjeru slobodnih mjesta i za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na e-mail tai@tai.hr ili na broj telefona 098/762-699.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.