parallax background

Najbolje vježbe u trudnoći za povećanje fleksibilnosti

Dobra knjiga: Disanje u mramor
studeni 25, 2020
petra sever
Petra Sever: Što znači “eco friendly” kada pričamo o kistovima za nanošenje makeupa?
studeni 25, 2020

 

Toliko je promjena koje se događaju na tijelu tijekom trudnoće. Zdjelica se širi i sprema se kako bi napravila mjesta za bebu – to steže donji dio leđa i bokove kako bi se tijelo moglo uravnotežiti. A budući da prednji dio tijela raste, to također smanjuje pokretljivost kralježnice – što pridonosi ukupnoj fleksibilnosti u tijelu.

Kako bismo vam pomogli da ostanete aktivni, mobilni i spremni za porod, dijelimo s vama tri najbolja prenatalna istezanja:

Druga pozicija


Kako: Započnite iskorakom oba stopala malo šire od bokova prema van. Usmjerite koljena prema prstima. Savijte koljena, spustite se nisko gdje se osjećate ugodno i izbjegavajte ovu pozu ako osjećate da se pretjerano rastežete.

Prednosti: Ovo istezanje otvara bokove, dno zdjelice i unutarnju stranu bedara. Ojačava mišiće koji pripremaju tijelo za porod i izgon.

Sirena

Kako: Sjednite s nogama kao na slici ili u položaj prekriženih nogu. Stražnjicom čvrsto sjednite na pod. Stavite jednu ruku na pod pored bokova i počnite se bočno savijati nadmašujući suprotnu ruku iznad glave. Stisnite u pod kako biste stvorili ekstenziju. Neka vam vrat bude izdužen i izbjegavajte saviti se u obliku luka.

Prednosti: Bočno savijanje kralježnice povećava fleksibilnost u struku i leđima. Također smanjuje bol, jer se tijelo neprestano izvlači naprijed tijekom trudnoće.

Deva


Kako: Započnite sjedeći na nogama savijenih koljena. Stavite ruke na pod iza bokova. Zatim vratite ramena prema natrag da otvorite prsa. Gurnite prema podu kako biste kukove odmaknuli od stopala. Podignite se do razine gdje se osjećate ugodno i po potrebi koristite joga blokove ispod ruku. Izbjegavajte ovu pozu ako imate bolove u koljenima ili pretjerano istezanje trbuha.

Prednosti: Ovaj pozicija cilja na kvadricepse i gornju (torakalnu) kralježnicu. Istezanje kralježnice postaje jako smanjeno tijekom trudnoće. Vježbajte ovu pozu kako biste otvorili prsa i istegnuli kralježnicu.

 

Semi Noir

– Hodajući svojom životnom stazom nailazim na razne lekcije koje lakše svladavam pisanjem… Smatram da život treba živjeti strastveno, radeći ono što voliš… Ljubav me pokreće… Vjerujem kako treba uporno slijediti svoje snove… Volim sanjariti…

 

Foto: Freepik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.