parallax background

Novi album benda nemanja nadahnut je Tibetanskom knjigom mrtvih

srpanj 22, 2020
poroznost kose
Znate li što je poroznost kose i zašto je to bitno?
srpanj 22, 2020
lav horoskop
Lav – teatralna velika mačka
srpanj 23, 2020

 

Nakon ezoteričnih ritmova “Tarot Funka”, nemanja donosi “Cosmic Disco” – album nadahnut drevnom “Tibetanskom knjigom mrtvih” i zvucima Thai Funka, Italo Disca, Chicha Cumbie , Anatolijskog rock, Duba i Afrobeata.

“Cosmic Disco” napisan je kao glazbeni odgovor na Tibetansku knjigu mrtvih te opisuje iskustva koja se događaju nemanji nakon “Tarot Funka” – u bardu, intervalu između smrti i ponovnog rođenja. Album slavi život onakvim kakvim ga se nemanja sjeća. Nadamo se da ćete i vi, slušajući, sjetiti se vašeg prijelaza – vremena duhovne promjene i preobrazbe. Uostalom, i vi ste sami već puno puta“umrli” i vratili se. Samo se morate sjetiti, poručuje Luka Šipetić.

nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth) i Luka Šipetić (gitara). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live, tijekom samog nastupa benda.

nemanja

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a njegova glazba je do sada predstavljena na radijskim emisijama posvečenim world i psihodeličnoj glazbi u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Cipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji ,Italiji, Australiji i Španjolskoj, a našao se i uključen u epizodi Bandcamp Weekly koja na homepageu Bandcampa promovira nove glazbene nade.

Album je dostupan na bandcamp i backl.ink

 

 

Foto: Alma Drnovac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.