numerologija 11

Numerologija: značenje broja 11

Koliko ti se često u posljednje vrijeme događa da vidiš brojevni niz 11. Npr. pogledaš na sat i vidiš da je 11:11, šećeš gradom i pojavljuje se kao kućni broj, registracijska oznaka, na računima, blagajnama i slično. Osjećaš da to nije slučajno i pomisliš da ti Svemir sigurno šalje poruku. U pravu si.

Veliki Nikola Tesla brojevima je posvećivao mnogo pažnje, a poznata je njegova rečenica “Ako želite pronaći tajne svemira, razmišljajte u terminima energije, frekvencije i vibracije.” Samu ideju o tome da svi brojevi imaju drugačiju vibraciju zagovarao je još grčki filozof Pitagora. Moderna znanost je i potvrdila da je cijeli Svemir vrlo precizno matematički ustrojen. Sama numerologija – po definiciji sustav vjerovanja u ezoteričnu vezu između brojeva te materije i živih bića – otvara vrata novim spoznajama i dubljem značenju preko datuma rođenja, imena i ostalih osobnih stvari koje nas definiraju.

St. Augustine Hippo (354 – 430) pisao je kako su “Brojevi univerzalan jezik koje božanstvo nudi čovječanstvu kao dokaz istine”. Baš poput Pitagore vjerovao je da iza svega što postoji stoje veze brojeva te da se tajne tih veza mogu otkriti ili mentalnom potragom ili božanskim proviđenjem.

značenje broja 11

Značenje broja 11

Prema sustavu numerologije, upravo je broj 11 onaj koji označava novi početak, otvaranje novim znanjima i inicijaciju. Mnogi duhovni vođe i iscjeljitelji zagovaraju da upravo skup brojeva s 11 predstavlja poruku Svemira koja nas podsjeća na našu iskonsku povezanost i usklađenost sa Zemljom i s pravim putem naše Duše. Ovaj numerološki niz događa se da nas podsjeti na sinkronicitet između unutarnje svijesti i vanjskog svijeta.

Doreen Virtue, poznata anđeoska terapeutkinja kaže kako primjećivanje brojeva koji se ponavljaju, pogotovo 11:11, znači da se treba usredotočiti na postavljanje pozitivnih misli u tom trenutku, jer postoji veća vjerojatnost da će te tvoji anđeli nagraditi manifestacijom te namjere.

Brojne interpretacije majanskog kalendara govore kako je 21. prosinac 2012. u 11:11 bio početak preokreta u svijesti, iz mračnog doba u zlatno doba (doba Vodenjaka). Današnji dan, 11.11., je energetski jedan od najsnažnijih dana ove godine kojim nam je otvoren moćan energetski prolaz za duhovni rast. Ovo je dan kada primamo duboku duhovnu poruku, imamo mogućnost duhovnog buđenja i razumijevanja svrhe naše Duše. Kako bi kroz ovaj energetski prolaz prošli najbolje za svoj duhovni put nužno je biti usklađen s Ljubavlju i otvoren za duhovne poruke svog vodstva.

značenje broja 11

 

Iskoristi energiju koja ti je na raspolaganju

Otvoriš li se za nove spoznaje počet će ti se događati duboke promjene u životu, ali jednostavno ćeš znati da je to nešto izvan vidljive stvarnosti.

Evo i nekoliko smjernica kako najbolje iskoristiti energiju koja ti je na raspolaganju:

1. Ostani otvoren/a – sve što ti dolazi tu je za tvoje najviše dobro. Čak ako se pojave i teške situacije pokušaj razumijeti zašto ti se to događa, što trebaš uočiti i naučiti iz te situacije.

2. Ostani prizemljen/a – u trenutcima kad se počnemo povezivati s Višom sviješću često se desi da nas ponesu nova iskustva i spoznaje pa pomalo “lebdimo”. Sjeti se da si ipak na Zemlji i da ti je potrebno zemaljsko iskustvo. Ostani uzemljen/a u svakom trenutku. Ovo možeš vježbati pomoću meditacije.

3. Poveži se sa svojim vodstvom – u trenutcima kad se osjećaš pomalo odvojeno ili izgubljeno, potraži pomoć ili savjet od svog duhovnog vodstva.

Za kraj možemo reći da viđanje brojeva koji se ponavljaju govori o sinkronicitetu koji ti govori da ideš u pravom smjeru. To znanje iskoristi za dublje razumijevanje duhovnog putovanja svoje Duše.

 

Viđaš li često 11:11 na satu ovdje možeš saznati što se možda krije iza toga.

Zanima li te značenje trostrukih brojeva više saznaj ovdje. 

Osnove numerologije – kako izračunati svoj broj životnog puta 

 

 

Foto: Unsplash, Pexels

1 Comment

  • Rozalija Žegarac

    Draga Indira pa ja sam rođena 11 1 1968…prva četri broja su 1111…blago meni…🙃❤🙃

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.