parallax background

#ostajemdoma: DIY cvjetni medaljoni za igru s djecom

ostajem doma čitam
#ostajemdoma: 6 inspirativnih knjiga za lakše podnošenje izolacije
ožujak 27, 2020
besplatne radionice
Besplatne online radionice “Bezbroj razloga za sreću”
ožujak 27, 2020

 

#ostajemdoma se nije odrazilo samo na živote odraslih, već i naših najmanjih.

Mnoga djeca su zbog situacije u kojoj se nalazimo promijenila svoj dnevni ritam te umjesto vrtića ili škole, vrijeme provode doma s roditeljima, daleko od prijatelja. Mnogi roditelji dio dana moraju posvetiti poslu, jer #ostajemdoma je kod mnogih #radimodoma i ne mogu cijelo vrijeme posvetiti djetetu.

Ipak, kako bi onaj dio dana koji u potpunosti možete posvetiti djeci, njima ostao u lijepom sjećanju, evo jedan prijedlog kako se možete zabaviti izrađujući cvjetne medaljone.

Medaljoni mogu biti ukrasi za zid ili ogrlica, a to će kada sve ovo prođe biti lijep podsjetnik da je bilo i lijepih trenutaka.

ostajemdoma

DIY cvjetni medaljni za igru s djecom

Trebat će vam:

– razno lišće, travke, cvijeće, kamenčići
– valjak
– glinamol/glina/fimo masa

Ili možete izraditi vlastito tijesto, a trebat će vam:

– 1 šalica soli
– 2 šalice brašna
– 1 šalica vode

ostajem doma

U brašno i sol polako dodajte vodu i mijesite kuhačom. Kada se tijesto dovoljno sjedini premjestite ga na pobrašnjenu podlogu. Mijesite rukom oko 10 minuta i slobodno dodajte brašna dok god smjesa ne bude jednolika i čvrsta. Nakon toga umotajte i ostavite da odstoji barem pola sata. Nakon toga možete odvojiti tijesto u zdjelice i farbati ga jestivom bojom/prirodnim bojama i kapnuti možda kap eteričnog ulja za dodatni podražaj. Ovo tijesto možete ispeći kada završite. Peče se, odnosno suši, oko 3 sata na 100°C. Nakon toga ostavite dobiveni produkt da se samostalno suši još koji dan prije eventualnog farbanja.

ostajemdoma

Kako izraditi cvjetne medaljone?

Razradite tijesto i razvaljajte ga s valjkom. Neka vam visina tijesta bude malo viša od željene konačne jer ćete još nekoliko puta proći valjkom po medaljonu kada ćete utiskivati biljke. Izrežite medaljone u kojem god obliku želite i posložite ih na podlogu. Izaberite biljke koje ćete utiskivati i prislonite ih uz medaljon. Valjkom nježno prođite po biljci da se utisne, a onda je nježno odvojite od površine.

ostajemdoma

Nakon što ste završili možete tijesto spremiti za drugu igru ili ga ispeći kako bi medaljon objesili negdje na zid, kao ogrlicu ili nešto treće.

Želim vam dobru zabavu!

ostajemdoma

 

Ivana Karmišević

– Mama, žena, blogerica, dizajnerica unutrašnje arhitekture, krajobrazna arhitektica, permakulturistica. Zaljubljenica u yogu, pisanje, fotografiranje, čajeve i sve zbog čega se osjeća dobro.

 

Ivanu možete pratiti i na: FB,  Cupoftea,

Foto: @cupoftea.mama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.