parallax background

(pro)budi se – „Zaista nitko nije mudar ako ne poznaje mrak.“

krem juha od bundeve
Egzotična krem juha od bundeve
listopad 25, 2020
jesen
Što jesenske emocije znače za naše lice i kako si pomoći akupresurom?
listopad 26, 2020

 

Sigurno ste čuli da ponedjeljak traži više. Već znate da se mi volimo igrati s okretanjem perspektive i gledanjem stvari iz drugog kuta pa smo i taj zahtjevni ponedjeljak odlučili pretvoriti u novu #budidobro rubriku – (pro)budi se.

Ponedjeljkom vam želimo dati više motivacije i inspiracije da probudite svoju svjesnost, svoju prisutnost, svoju kreativnost, svoju moć i da bezuvjetno zavolite sebe. Dijelit ćemo 7 poruka za svaki dan u tjednu na koje možete meditirati, vizualizirati ili manifestirati svoju novu realnost.

Odbacite granice uma, jer postojanje nema granice. Oni koji pristaju na ograničenja žive male živote – mala im je radost, male su ima ekstaze, mala je njihova tišina, malo im je biće.

Zapamtite da smo svi rođeni kao lavovi, ali društvo je to koje nas prilagođava i stavlja u okvire ovaca. Društvo hoće robove, a ne ljude koji su predani slobodi. Društvo želi robove, jer sve što društvo ima zahtjeva poslušnost.

Zato (pro)budi se!

probudi se

(pro)BUDI se – 7 citata za budan i svjestan tjedan

Život je prepun nesigurnosti. Trenutno mnogo toga ne možemo kontrolirati, na većinu onoga što se događa ne možemo utjecati, promjene se događaju često, iznenadno i nitko ne zna do kada će ovo trajati. Ali mi nismo bespomoćni. Ono što uvijek možemo mijenjati i na što možemo utjecati je naš stav prema svemu i upravo tu leži naša moć. Na svakome od nas je odgovornost kako ćemo trenutno posložiti vlastiti mindset.

Ovaj tjedan u rubrici (pro)BUDI se donosimo 7 citata koji nas podsjećaju o nužnosti mijene i promjene, o prihvaćanju toga da je tama potrebna koliko i svjetlost te samospoznaji i razumijevanju da je rad na sebi proces kojem nema kraja, ali i da donosi najljepše nagrade.

probudi se

„Samo zato što te netko ne voli onako kako bi ti to volio, ne znači da nisi voljen cijelim njegovim bićem.“ Gabriel García Márquez

„Zaista nitko nije mudar ako ne poznaje mrak.“ Hermann Hesse

„Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.“ Sri Chinmoy

„Samosvijest je poput luka. Na njoj postoji više slojeva i što ih više ogulite, to je veća vjerojatnost da ćete početi plakati u neprikladno vrijeme.“ Mark Manson

„Ako niste spremni mijenjati se svakog trenutka, nećete nikada spoznati istinu.“ Vivekananda

„Najveća avantura koju možeš doživjeti je – živjeti život iz svojih snova.“ Oprah Winfrey

„Živim u sasvim maloj kućici, ali njeni prozori gledaju na vrlo velik svijet.“ Konfucije

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.