parallax background

Radionica: Slušanje (unutarnje) Tišine

Smoothie detox nakon blagdana
travanj 2, 2018
Tko ne ide svojim putem, živi tuđi život
travanj 4, 2018
 

Tišina je glas bogova, trenutak u kojem imamo mogućnost uistinu čuti Sebe, osjetiti Sebe. Ona nije isprazna, naprotiv; ona u sebi skriva brojne odgovore. Tišina je izvor velike snage. Ona je put prema meditaciji, put prema dosezanju naše Duše i ostvarenje dijaloga s njom. U njoj se rađaju ideje i iscjeljuju rane.

 

Tišina je prostor između misli. Između onog što pomislimo i izgovorimo. To je prostor u nama koji nas povezuje s tim unutarnjim svijetom. Tišina je naša mirna luka, utočište, mjesto gdje odmaramo glavu od lutanja, usta od riječi, sebe od svega.

Biti u tišini je terapija, duhovna hrana; luksuz koji si trebamo što češće priuštiti!

To je izvor na kojem se napajamo, oaza u kojoj odmaramo svoja krila. Tišina ima enormnu moć jer u sebi sadrži sve riječi i sve jezike. Otajstvo je najljepšeg, najnevinijeg, najiskrenijeg.

I često kao takva može biti najglasniji odgovor...

Stanje tišine u Kundalini yogi nazivamo SHUNIYA. Nulto stanje. Početak početka. Kundalini yoga je metoda pomoću koje postajemo ništa, tako da SVE može teći kroz nas.

 

Dođite na ovu meditativnu radionicu, da zajedno šutimo i uživamo u druženju s tišinom te da dobijemo odgovore na pitanja koja su već dugo u nama i vape za rješenjem. Tišina će nam dati odgovor...

 

O Kundalini yogi

Kundalini joga je joga svjesnosti. Radi na svim našim tijelima (fizičkom, praničkom, tijelu aure…), kao i na našem Umu; dubinski i detaljno. Pomaže nam da pomičemo vlastite granice i uklanjamo unutarnje blokade te kroz takovo iskustvo – jačamo se i rastemo. Energiziramo i jačamo tijelo, smirujemo i praznimo Um, te budimo i povezujemo se s našim Duhom/Dušom.

Mnogi alati nam pomažu na tom Putu; koristimo kriye (određene slijedove vježbi), razne tehnike disanja, mudre, bandhe, mantre. Uz pomoć svih ovih alata, budimo svoj skriveni kreativni potencijal, samoostvarujemo se i približavamo suštini svog bića. Brusimo dijamant u sebi, iscjeljujemo se, blagoslivljamo i usrećujemo.

 

Radionicu vodi Jagdeesh Kaur

Prvo iskustvo joge dobivam prije desetak godina kroz hatha jogu. Dodatno iskustvo iz prakse stječem tijekom godina uz više učitelja u Hrvatskoj te višemjesečnim boravkom u Indiji. Završila sam i tečaj za instruktora Aerial yoge. Posljednje 2 godine aktivno držim satove hatha i kundalini joge bazno u Daruvaru te radionice Kundalini joge po cijeloj Hrvatskoj (Zagreb, Bjelovar, Varaždin, Zadar, Pula, Novi Sad...).

Kundalini jogu sam otkrila u Zagrebu prije 4.g. i zaljubila se! Prva učiteljica mi je Emina Kurtagić/Nidhan Kaur, koja je učila direktno kod Yogi Bhajana. Stručnu edukaciju i titulu KRI certificiranog instruktora Kundalini joge po učenju Yogi Bhajana, završila sam kod učitelja Nirmal Singha, vlasnika Kundalini yoga centra "Amar Das"u Beču, ujedno ostvarujući članstvo joga instruktora pri Yoga Alliance.

Smatram da je joga izuzetan kanal koji mi pomaže u osvještavanju moje prave prirode, daje mi elan za život, za Sve! Pomaže smanjenju stresa, boljem i lakšem suočavanju sa životnim izazovima, uspostavljanju dubokog mira, otvaranju srca, razvoja vitalnog tijela, čistog uma i duha. Vraća nas sebi, vraća nas svijesti. Svojom osobnošću i životnim odabirom želim potaknuti buđenje energije i životnu strast u ljudima. Toliko... :)

 
 

VRIJEME ODRŽAVANJA: 7. travnja 2018. od 11:00-14:00

MJESTO: Rijeka, Ganesha yoga centar Rijeka

DONACIJA: 150 kn

PRIJAVE NA: 099/ 560 8622 i ganesha.yoga.centar@gmail.com

 

Mjesta u Zagrebu gdje se redovno održavaju satovi KUNDALINI YOGE:

Studio „MIRIS“, Ulica grada Mainza 14; Yoga room „LET“, Sveti Duh 34; Sport klub „CENTAR“, Vlaška 73; *Mogućnost privatnih i online satova

Možeš me pronaći i na ovim kanalima: Facebook; Yoga room LET; Yogini; Youtube Jagdeesh Kaur

 

Foto: Jagdeesh Kaur, Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.