parallax background

Retro Merkur u Raku: razdoblje vraćanja i opetovanog sagledavanja svega

intenzitet
ZEN tarot – Intenzitet
lipanj 23, 2020
retret dođi k sebi
Najava: retreat Dođi k sebi! u Zelenim Vratima
lipanj 23, 2020

 

O retrogradnom Merkuru u Raku već je bilo nekoliko redova, koje možete pročitati ovdje, a niže čitajte nastavak priče.

Evo razgovara na koji se opetovano vraćate i evo razgovora i rasprave natopljene emocijama. Evo rečenice na čije ste se izgovaranje dugo pripremali zato što je bitna i duboka. Evo vraćanja domu i majci i ocu i možda babi i didi, povratak starim putevima, putu duše i srca, pa razgovori koje smo odgađali i odgovori na koje smo duugo čekali pa nam je nešto naglo toplo i od vina i od emocija. Vraćanje na mjesto koje nam emotivno puno znači, barem u mislima. Vraćanje na staru adresu, mijenjanje adrese, mijenjanje imena, naziva ili vraćanje na staro, prodaja/kupovina stanova, kuća, vikendica, zemljišta. Ovo je i upoznavanje gradova ili otoka i njihovih malih naselja, sve s pričama i anegdotama lokalnih mještana. Ovo su sve silne tople ljudske priče.

Ovo je odlazak na piknik koji ste odgađali, ovo je kraće putovanje na mjesto gdje ste rođeni i gdje ste odrasli. Ovo je povratak u prošlost, a to može biti kroz glazbu, film, fotografije i ostale umjetnine. Ovo je povratak vjeri koju ste možda napustili, povratak čaši vina i povratak pjesmama koje ste pisali, a može i onima koje nisu iz vašeg pera. Ovo je povratak starim dnevnicima, pa čitate i suze idu, a vino pomaže. U tom istom dnevniku neki davni likovi, a te likove sada možete sresti negdje na cesti ili u nekakvoj dosadnoj čekaoni ili vam se jave na mesinđer, whatsapp ili gdje već.

retrogradni merkur u raku

Ovo su papiri koji su bili zagubljeni, a sad su pronađeni, kao i mobitel, USB, disk, ključevi od vikendice, razglednica, pismo, karta za koncert iz tko zna koje godine, stara osobna ili kakva dokumentacija vezana za stan ili neku nekretninu. Ovo je sređivanje svih odgađanih stvari i sitnica iz svakodnevnice. Ovo je povratak u sobu 15 radi nekakve reklamacije, opetovani razgovori sa razno raznim službenicima, samo ovaj put rješavamo probleme, nadam se. Ako ne obavljate te ispravke onda radite teren za iste, pa će te popravljati drugi put. Sve što ima veze s papirima, raznim dokumentima, kao i prometom, transportom, trgovinom, učenjem – sve u ovom razdoblju treba ozbiljniju pažnju, svaki plan sada treba imati onaj rezervni, jer lako se događaju greške i nesporazumi.

Evo prilike da se isprave stari tekstovi, pjesme, bilješke, vrijeme za odgovaranje na mailove koje ste stavili sa strane, evo prilike da vratite knjigu, ali i da vratite nešto u trgovinu jer ne radi, dakle, ovo su i reklamacije. Evo prilike i za lijenost, pa nam se sve te pizdarijice ne daju obavljati, ovisi kako smo raspoloženi. Evo povratka već pročitanoj knjizi ili onoj koju uporno prolongirate. Slika vraćanja u školu, povratak učenju, polaganje ispita koje ste drosnuli. Evo prilike da se vratite na neku ideju, koja je također bila stavljena u čekaonu. Razdoblje vraćanja i opetovanog sagledavanja situacija ili čega god. Evo slike kopanja po računalu, sređivanje raznih mapa, brisanje, stvaranje novih, preslagivanje. Isto tako eto slike gdje netko zaboravlja zdravstvenu iskaznicu, pa se vraća doma po istu. Evo i ponovnih pretraga, jer su papiri stari, pa liječnici pišu nove. Eto i sjećanja na koja smo naletili, misaono ili fizički – kroz razne predmete, knjige, fotoalbume.

U ovom razdoblju lako prestaje raditi mobitel, trokira računalo, ponestaje baterija baš kad je najviše trebate, pošta ne dolazi ili kasni kao i taksista, autobus/tramvaj ne dolazi na vrijeme, auto ne pali, printer ne printa, mail odlazi na krivu adresu, semafor ne radi, krkljanac, kaos i zbrka u komunikaciji. Bit će zapinjanja u tom svakodnevnom hodu.

 

Više čitajte u ASTRO KOLUMNI – URANOVO DIJETE.

 

Uranovo Dijete

– Mjesto gdje se obrađuju astrološke teme, piše o trenutnim zvjezdanim događanjima i dogovaraju analize natalnih karata (uranovo.dijete@gmail.com)

 

Izvor: Astrologija Uranovo Dijete 

 

Foto: Unsplash, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.