parallax background

Retro Merkur u Raku: povratak djetetu u nama

iscjeljenje
ZEN tarot – Iscjeljenje
lipanj 19, 2020
rak horoskop
Rak – nježna bića često skrivena u svojoj kućici emocija
lipanj 21, 2020

 

Kakvim ste ljudima okruženi ? Poznajete li ih dobro, tko su zapravo ti ljudi? Tko smo zapravo mi ili bolje rečeno od kuda dolazimo, iz kakve familije, o čemu su nas učili i jesu li nas uopće učili? Jesu li imali vremena za nas, naša pitanja, ideje, za naše igre i sitne ludosti, tajne, greške, psine, suze, osmijehe?

Jesu li bili autoritativni, permisivni, autoritarni ili pak naengažirani? Ima li nešto o čemu bismo trebali popričati prvenstveno sami sa sobom pa onda i s nama bliskim ljudima? Sigurno ima i treba razgovarati, onako iz duše, jer ovo i jesu naše intimne priče, teme koje čuvamo u srcu, ovo su naše tajne, kao i priče o slabostima, strahovima, skrivenim nježnostima, zakopanim emocijama i inim možebitno neotvorenim ili nedovršenim [osjetljivim] temama, a zapravo negdje duboko u sebi želimo čuti ili osvjetliti tu neku istinu koja nije nimalo ugodna.

Bitno je naglasiti da je komunikacija sve tamo do početka kolovoza vrlo osjetljivo područje. Lako bivamo povrijeđeni i uvrijeđeni, zato birajte riječi, trenutke i način komunikacije, poglavito oko škaljivih tema. Svi smo u ovom razoblju skloni biti osjetljivi i vrlo subjektivni, imajte to na umu. Percepcija kao takva je pod snažnim emotivnim uplivom, pa nije nešto jako pametno donositi neke racionalne, bitne ili dugotrajne odluke. Uz osjetljivost, tu je i empatija, stoga lako naletimo na nekoga kome treba podrška, oslonac, rame za plakanje ili kakva lova, pare ili bilo koja vrsta pomoći. Toga će biti na sve strane.

Kad već pričamo o percepciji, subjektivnosti, doživaljavanju stvarnosti i slično, recite mi koliko ste u stanju izaći iz sebe i realno se pogledati, onako iskreno iz dubine duše, pa si sami odgovoriti na neka krucijalna pitanja čiji odgovori leže u slikama naše najranije dobi. Kaje s dijetetom u nama? Tu stanite ili se vratite na ovu temu!

merkur u raku

A tko smo mi kada nas nitko ne gleda ili mislimo da nas nitko ne gleda? Znamo li išta više o porijetlu, genetici, tko je bio šukundeda, prababa, od koga smo pobrali gene, nastvljamo li nečiji put, ispravljamo li greške, plaćamo li grijehe predaka ili kupimo vrhnje onih dobrih i plemenitih iz naših redova. Kome treba zahvaliti, a kome bismo trebali oprostiti?

Kaje s nama kao nečijim precima, prvenstveno mislim na ulogu roditelja koju smo aktivirali? [Mi koji jesmo, je l’] Ponavljamo li možebitne greške naših roditelja? Razmišljamo li što ostavljamo djeci u nasljedstvo? U onom psihološkom smislu. Trebamo li riješiti neke naše unutarnje konflikte, strahove, komplekse? Trebamo li zaista istinski svima oprostiti kako se kasnije naši potomci ne bi mučili s nekim teškim temama ili kako ne bi nasljedili sve te naše neriješene strahove, ljutnje, neoproštenosti, frustracije. Puno je tema.

Toliko za prvi dio teksta o Merkuru u Raku, dapače retrogradnom Merkuru u Raku. Kako god, imamo mjesec i pol da se vratimo djetetu u nama, snovima, maštarijama, bajkama. Dajte malo, aktivirajte te teme koje će vas vratiti k sebi. Tko osjeća tako, a vjerujem da će mnogi svašta osjetiti, poglavito jer nas u nedjelju 21.6 očekuje i solarna eklipsa u znaku Raka koja nas negdje gura u te iskonske, korijenite promjene, sada toliko neophodne i bitne.

Drugi dio teksta, onaj više praktičniji, ali u slikama, objavim sutra ili preksutra. Leeepo se imajte deca 🙃🧚🏾💙

 

Više čitajte u ASTRO KOLUMNI – URANOVO DIJETE.

 

Uranovo Dijete

– Mjesto gdje se obrađuju astrološke teme, piše o trenutnim zvjezdanim događanjima i dogovaraju analize natalnih karata (uranovo.dijete@gmail.com)

 

Izvor: Astrologija Uranovo Dijete 

 

Foto: Unsplash, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.