the siids

Riječki electro rock duo THE SIIDS imaju Feeling za dobru glazbu

Dobro je poznato da iz Rijeke često dolaze glazbeno zanimljivi projekti. Jedan od njih posebno nam je zapeo za uho. Radi se o sjajnom electro-rock duu THE SIIDS, kojeg čine Darko Terlević i Stanislav Grdaković.

Iako su dečki već godinama u glazbi, svojim projektom The Siids riječki je duo brzo stekao poklonike među publikom, ali i kritičarima te glazbenim kolegama. Sada već poznati po svom specifičnom zvuku i spotovima koji su svi od reda vizualne art poslastice, možemo sa sigurnošću reći da je glazbena scena bogatija za bend kojeg treba slušati, ali i gledati.

Nakon prošlogodišnjeg objavljivanja audiovizualne trilogije singlova ‘Meaningless/Weightless’‘Lovers’  i ‘Giving Myself To You’ te mnoštva održanih koncerata u Hrvatskoj i regiji, riječki dvojac početkom godine ušao je u studio završiti rad na prvom albumu.

On je rezultat jedne zanimljive epizode koja započinje prije nekoliko godina u Australiji. Daleki kontinent bitan je u njihovoj priči, jer im je istraživanje tog posebnog dijela naše planete dalo novi pogled na glazbu koju slušaju i stvaraju te ih potaknulo na stvaralačku metamorfozu.

 

Novi singl dokazuje da THE SIIDS imaju Feeling za dobru glazbu

Ono što su započeli u Australiji, završili su u Rijeci, a rezultat tog stvaranja materijali su s njihovog albuma prvijenca kojeg predstavljaju posljednjim singlom ‘Feeling’. Ova pjesma je ujedno i prva koju su napravili zajedno kao duo te je bila svojevrsni okidač za sve što su kasnije snimili.

O novim singlu dečki kažu: „Stvar je nastala u Sydneyu i možda najbolje prezentira elektro stranu našeg zvuka. Glazbeno, ali i tekstualno ‘Feeling’ predstavlja želju za stvaranjem nečeg novog te spremnosti da ostavimo iza sebe sve utege i krenemo dalje u nešto što će biti vođeno isključivo osjećajem.“

Novi spot za pjesmu Feeling režirala je i snimila Stella Mešić (aka Parts Of The Sun). U The Siids stilu spot ima prepoznatljive elemente – neiskorišteni, derutni prostori i ženski glavni lik, kojeg je ovom prilikom utjelovila Golda Pamić. Idealna lokacija, ona koja je imala ‘Feeling’, bilo je napušteno odmaralište na Učki koje je savršeno poslužio kao kulisa za zamišljeni svijet iz kojeg glavna glumica traži izlaz. Uživaj!

 

THE SIIDS možeš pratiti na njihovoj službenoj stranici, na Facebook stranici i Instagramu.

 

Foto: Stella Mešić

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.