parallax background

Škola magije u Hrvatskoj opet otvara vrata vješticama i čarobnjacima

the siids
THE SIIDS pripremaju electro-rock live set koji jedva čekamo vidjeti
srpanj 18, 2019
limunada
Protokol za jutarnje čišćenje jetre iz nove knjige medicinskog medija Zdrava jetra
srpanj 19, 2019

Škola Magije je kulturno-edukativni projekt Udruge ljubitelja Harryja Pottera ”Ministarstvo Magije Hrvatska” u suradnji s Domom Mladih Rijeka koji već treću godinu za redom ”obrazuje” mlade vještice i čarobnjake osnovnoškolske dobi u dvorcu Stara Sušica.

Škola Magije zamišljena je kao dvodnevno magično druženje istomišljenika i ljubitelja Harryja Pottera uz niz kreativnih radionica pretvornih u nastavne predmete kojih se ni Hogwarts ne bi posramio.

Nastavni plan obuhvaća predmete poput travarstva, čarobnih napitaka, povijesti magije, obrane od mračnih sila…

škola magije hrvatska

Za razliku od Hogwartsa kurikulum Škole Magije Stara Sušica temelji se na hrvatskim mitovima, legendama i folkloru te kulturnoj i prirodnoj raznolikosti. Uz to predavanja imaju socijalni i poučni karakter pa se tako primjerice na predavanju obrane od mračnih sila djeca susreću s temama bullyinga i kako se od njega zaštiti. Osim pregršt predavanja djeca pohađaju treninge iz metloboja. Glavni cilj škole je da se djeca zabave i kroz prizmu magičnog svijeta Harryja Pottera nauče neke važne životne lekcije.

škola magije hrvatska

Kao i u priči autorice J.K.Rowling djeca do dvorca putuju vlakom koji polazi iz Zagreba i Rijeke te su po dolasku svrstana u četiri doma (bazirana na slavenskoj mitologiji) za koja svojom aktivnošću i ponašanjem sakupljaju bodove te se bore za osvajanje međudomskog pokala.

Sljedeća Škola Magije održava se 10.-11.8.2019., a djecu možete prijaviti ovdje.

Za sve dodatne upite i informacije možete se javiti na udruga@ministarstvomagije.hr

 

Izvor: Journal.hr

Foto: Ministarstvo magije

Comments are closed.