parallax background

Kozmički ritual Svete Noći – Darovi obitelji

koktel
Blagdanski koktel – mimoza s brusnicama
prosinac 26, 2021
2021
Dobre vijesti: 21 zanimljiva vijest iz 2021. godine
prosinac 27, 2021
 

Stvarajući svoju stvarnost, mudro je jednom godišnje napraviti izniman ritual koji kroz posebne dane u ciklusu utiskuje energiju za cijeli novi Krug Godine. Postoji period u godini, koji počinje 24.12., poznat kao vrijeme Svetih noći: tada su zvjezdani portali na poseban način povezani sa Zemljom i njezinim stanovnicima svih kraljevstva – biljnog, životinjskog i ljudskog.

Na Badnjak smo započeli s Ritualom i energijom Ovna. Više o Ritualu i kako ga provesti pronađi ovdje.

25. prosinca, radili smo s energijom Bika.

26. prosinca, radili smo s energijom Blizanaca.

 

27. 12. Darovi obitelji - Rakove afirmacije

Princip dubokih voda koje naš emotivni svijet čine bogatim, a naša srca vidovitima prenosi se obiteljskom karmičkom genetikom, a kroz metaforu zraka Raka i njegovog vladara Mjeseca. Što dublje i jasnije osjećam, to sam bogatija, i ostvarujem cjelovito obilje – poruka je vibracije Raka koja se, zbog univerzalnog zakona o Svetim Noćima, 27.12. pojačano spušta na Zemlju.

Što god vam značio taj znak, odajte mu na neki svoj način počast: za najveću korist od njega danas, nađite na nekoj od dobrih stranica (primjerice www.astro.com) što se u vašoj natalnoj karti događa u carstvu Raka (koje planete su tamo, te gdje je vaš Mjesec, vladar Raka). Po tom području ćete vidjeti gdje vam je najčišća osjećajnost potrebna i potom je afirmirajte: ako, primjerice, ustanovite da vam možda u vodama Raka obitava vatreni Mars, a sve to skupa najjače djeluje u području posla, afirmacijama najplemenitije iz te energije. Konkretno, Mars je princip vitalnosti, snage, ali i agresivnosti i ponekad slijepe impulzivnosti – stoga prvo transformirajte (afirmacijama i u svijesti) agresivnost u vitalnost. Rak je, rekosmo, osjećajnost i vidovitost – u sferi osjećaja i srca, nagla sila kao Mars je poprilično stresan faktor. Ali to prestaje biti ako od njega povučete njegove plemenite strane, kao snaga i zdravlje. Znači, s ovim možete dobiti jasnoviđenje prvog impulsa (princip Raka predstavlja ultimativnu osjećajnost koja pruža vidovitost, a za nju su ključni prvi dojmovi, znači njihovo osvještenje je ključ uspjeha). I, kad sve to skupa primijenite u poslu, dobivate sjajne uvide vezane uz nove projekte i poslovne odluke koje donose emotivnu dobit i fizičko zdravlje. Tako to možete postaviti u ovom i svakom drugom slučaju.

Mi, pak, u kontekstu Svetih noći biramo Raka danas gledati u kontekstu obitelji i obiteljske karme, svojevrsnog domicila njegovog utjecaja. Dakle, znamo da postoji obiteljska karmička genetika koja kroz DNK prenosi ne samo karakterna i fizička obilježja, nego i zapise svijesti mnogih generacija unatrag i unaprijed (šamanskih sedam generacija predaka i potomaka). Tih sedam generacija je prvi „krug“ najjačeg utjecaja: najbanalnije rečeno, cilj vam je biti u prijateljstvu sa svih sedam generacija, izmiriti se i razmijeniti blagoslove, po potrebi iscijeliti koga treba u tom obiteljskom nizu, jer se sve, jasno, odražava na vas i vaš život ovdje i sada. Bilo da je u pitanju novac, ljubavni odnosi ili bilo koje drugo područje vašeg života, budite svjesni da u njemu „ima prste“ netko od vaših predaka. Jer, među ostalim stavkama Ugovora Duše u inkarniranju, potpisujemo i onu o preuzimanju tereta. To je kao da vi odlučite odraditi nešto za svog djeda, a on je odradio nešto za vas. Moguće se toga sjetite u životu, moguće ne, ali utjecaj ostaje. Stoga je mudro izmiriti se s precima u vježbi Preci.

 

Račje afirmacije

Ja jesam brzina i mir Uma.

Što imam veću svijest o svojim osjećajima, to imam veće obilje zdravlja.

Što više živim iz svoje intuicije, to više rastu moje zadovoljstvo i blagostanje.

Hvala što moji preci podržavaju moj uspjeh.

Živim mirno i zahvalno na darovima duhovnog i materijalnog obilja koje mi šalju moji preci.

Hvala što je u mojim genima aktivirano zdravlje.

Sretna sam što s lakoćom vladam svojim emocijama.

Osjećam zahvalnost što me moje emocije inspiriraju na zdravo kretanje i stvaranje.

Što sam intuitivnija, to sam bogatija i zdravija.

Svjedočim kako se moje emotivno tijelo spontano čisti i blista.

Uvijek sam sigurna osjećati: moji osjećaji rade za moju korist i zdravlje i ja ih poštujem.

Stoga kada 27.12. na svoje Drvce stavljamo znak za Raka – ovaj put to nije kuglica nego spirala – po mogućnosti u svijetloplavoj boji jer je to kabalistička boja Mjeseca koji „vlada“ energijom Raka - afirmiramo sve dobiti koje nam naš unutarnji Rak nosi. Spiralu, kao pletenicu DNK ili dvije isprepletene zmije, crtamo na položaju Mjeseca na stablu, a to je: ako zamislimo svoje drvce kao malog čovječuljka, kojemu je vrh glava, a korijen noge, procijenimo gdje bi čovječuljku bio želudac pa od želuca do vrha glave nacrtamo spiralu i na njoj, za dodatnu aktivaciju, runu osjećaja (Lagu ili neku drugu emotivnu). Možemo sve oplemeniti i mantrom Mjeseca.

 

Vježba: oklop & kliješta

Udišući zlatnu energiju kroz tjeme i tabane napravite oko sebe zlatni račji oklop. Potom od iste zlatne energije napravite račja kliješta. Potom obratite pažnju na svoje emocije.... pogledajte koje vas podržavaju.... zaokružite ih u zlatnu kuglu i pogledajte kako su to kotači vaše kočije koja vas vodi ka željenom cilju.... Zatim osjetite oko sebe emocije koje vas smetaju i ograničavaju i prateća uvjerenja te ih svojim zlatnim račjim kliještima odrežite i pustite od sebe...

 

Dea Devidas

Autorica Elemenata i najčitanija hrvatska spisateljica duhovne literature

 

Foto: Unsplash, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.