parallax background

Transurfing – moćna tehnika upravljanja stvarnošću

repelent protiv komaraca
DIY: homemade repelent kao zaštita od komaraca
svibanj 4, 2020
san
ZEN tarot – San
svibanj 5, 2020

 

Transurfing je moćna tehnika upravljanja stvarnošću koja predlaže drukčiji način razmišljanja i djelovanja kako biste ostvarili ono što želite. Ne trebate se mučiti da postignete svoj cilj – on se sam ostvaruje.

Transurfing je moćna tehnika upravljanja stvarnošću koja predlaže drukčiji način razmišljanja i djelovanja kako biste ostvarili ono što želite. Ne trebate se mučiti da postignete svoj cilj – on se sam ostvaruje.

Ideja Transurfinga zasniva se na pretpostavci da postoji prostor varijanti u kojem se čuvaju scenariji za sve moguće događaje. Tamo je zapisano sve što je bilo, što jest i što će biti. Pod određenim uvjetima energija ljudskih misli sposobna je materijalizirati bilo koju varijantu.

Koncepti koje Transurfing donosi poput klatna, slajdova, namjere ili prostranstva varijanti i danas jednako pobuđuju maštu novih generacija “transurfera”.

Ovu moćnu tehniku možete pronaći u serijalu knjiga o Transurfingu koje je napisao ruski fizičar Vadim Zeland, a na hrvatskom su izdane u izdanju Nakladničke kuće Planetopija.

Vadim Zeland Transurfing objašnjava kao drevno znanje koje otvara vrata u svijet u kojem nemoguće postaje mogućim. Stvarnost prestaje postojati kao nešto izvanjsko i neovisno – ukoliko se slijede određena pravila njome je moguće upravljati. Tajna, prikrivena samo onim što se nalazi na površini, je toliko veličanstvena. Tvrdi da su mu znanje o Transurfingu prenijeli Čuvari te napominje kako on nije smislio ovu tehniku, nego je prenio u pisani oblik.

12 zlatnih pravila Transurfinga

Kako oblikovati svoju stvarnost i ostvariti svoje želje.

transurfing

Transurfing – prostranstvo varijanti

1. Prostranstvo varijanti

Prema konceptu stvarnosti opisanom u Transurfingu, svijet ima beskonačnu količinu varijacija i oblika stvarnosti.

To znači da se svijet može shvatiti kao informacijska struktura koja sadrži beskonačnost varijacija materijalizacije sa svojim pojedinačnim scenarijima i ukrasima.

Prostranstvo varijanti može se zamisliti kao vrsta stabla s beskonačnom količinom grana i njihovih upletenih mjesta gdje svaka grana (tzv. Sektor) predstavlja određenu moguću varijantu.

Zeland sugerira da naš um putuje linijama u prostranstvu varijanti (životnim linijama) kao energetski potencijal i materijalizira varijacije na koje je „podešen“.

Prvo pravilo Transurfinga glasi:

Zračenje mentalne energije potiče materijalizaciju varijacije.

To znači da misli koje prenosimo neprimjetno prebacuju nas (našu materijalnu stvarnost, našu sudbinu) u linije i sektore Prostranstva varijanti koje doslovno odgovaraju našim mislima.

Transurfing kaže da mi ne možemo promijeniti scenarij varijante, tj. promijeniti sektor prostranstva varijanti. Međutim, možemo odabrati drugi scenarij i preći na drugu varijantu jednostavnom promjenom parametara našeg odašiljača – naših misli.

Ne bismo se trebali boriti za sretan život, samo ga moramo svjesno birati.

transurfing

Transurfing – šum jutarnjih zvijezda

2. Klatna

U skladu s Transurfingom, ljudi koji razmišljaju u istom smjeru stvaraju nevidljive energetsko-informacijske strukture koje na nas izravno utječu u svakodnevnom životu.

Te strukture nazivaju se “klatnima”.

U osnovi, klatno je vrsta “kondenzata misli” – duše neke stvari, ideje, doktrine, organizacije, ideologije ili bilo čega što ima obožavatelje, pristaše, sljedbenike i fanatike.

Postoji mnogo različitih vrsta klatna.

Klatna mogu biti vjerska, politička, obiteljska, državna ili korporativna. Klatno se može otkriti tijekom nekih masovnih javnih događaja, na primjer nogometne igre. Mnoge materijalne stvari koje cijenimo počinju imati klatna, na primjer, novi iPhone ili novac.

Nakon što se pojave, klatna ljude koji su ih stvorili mogu kontrolirati. Klatna nemaju svijest. Njihova jedina svrha postojanja je izvlačenje energije iz sljedbenika.

Što je više sljedbenika klatna to je jače klatno, jer se hrani energijom tih sljedbenika.  Ako se količina sljedbenika smanji, vibracije nestaju i klatno se rasipa.

Većina klatna ima destruktivnu prirodu, jer crpe energiju iz svojih sljedbenika i tlače ih. Navedeni primjeri klatna su klatna rata, ekonomske krize i zločinačke organizacije.

Klatno se suprotstavlja svojim sljedbenicima u drugim skupinama (“Mi smo dobri, a oni zli”). Klatno agresivno optužuje sve koji nisu odlučili postati sljedbenici ili ga pokušavaju neutralizirati/uništiti.

transurfing

Nije važno volite li nešto ili mrzite, nije važno borite li se za to ili protiv njega. U oba slučaja njišete klatno i ono postaje sve jače, jer ga hranite svojom energijom. Klatno ne brine je li energija negativna ili pozitivna, a oboje djeluju podjednako dobro.

Glavni cilj klatna je da vas uzme. Sredstva nisu važna, cilj je da vas zaokupi razmišljanje o tome da vam oduzme mentalnu energiju. Najčešća metoda dobivanja pristupa vašoj energiji klatnom vas disbalansira. Kad izgubite ravnotežu, započinjete “ljuljati” frekvencijom klatna omogućavajući mu da dobije više zamaha. Klatno vas može kontrolirati strahom, kompleksima inferiornosti, osjećajem krivice i lažnom važnošću.

Na primjer, kada klatno uhvati vašu mentalnu energiju, vaša pažnja završava u petlji i prilagođavate se njegovoj rezonantnoj frekvenciji – postajete ljuti, nervozni, osjećate ljutnju i ogorčenost. Radeći to odajete svoju energiju istovremeno prelazeći na varijaciju gdje postoji višak stvari koje uzaludno pokušavate izbjeći. Počinjete imati osjećaj da vas stvari koje se bojite, prezirete ili mrzite svuda proganjaju.

Ne možete se boriti protiv klatna. Postoje samo dva načina da se izvučete iz utjecaja klatna: prouzročite da se ono uruši ili ugasi.

Dakle, drugo pravilo Transurfinga glasi:

Da biste se riješili klatna, prvo morate priznati da ono postoji. Morate se smiriti i izgubiti interes za njega, tj. ignorirati ga. Radeći to lišit ćete ga mentalne energije.

Kad ste mirni i ravnodušni prema njemu, možete uštedjeti energiju i koristiti je za prijenos na pozitivne životne varijante. Ako se počnete živcirati, izađite iz situacije i postanite promatrač, a ne aktivni sudionik.

Za gašenje klatna potrebno je određeno ovladavanje. U osnovi, morate početi izvršavati neobične nepredvidive radnje koje će izazvati disonancu i poremetiti scenarij klatna.

Naravno, nisu sva klatna destruktivna. Postoje mnoga bezopasna klatna poput klatna sporta i zdravog načina života.

I mediji su klatno. Imaju svoju gravitaciju, a mnogi ljudi, uključujući mene, hrane ga energijom pažnje.

transurfing

Transurfing – naprijed u prošlost

3. Val sreće

Transurfing opisuje val sreće kao zbirku pozitivnih linija u prostoru varijacija. Kaskada sreće uslijedit će samo ako ste izgradili zamah iz prvog uspjeha.

Destruktivna klatna pokušat će vas odvesti daleko od vala sreće, ali ako odustanete od važnosti, dobit ćete slobodu izbora.

Treće pravilo Transurfinga je:

Prihvaćanjem i prijenosom negativne energije stvarate svoj pojedinačni pakao.

Prihvaćanjem i odašiljanjem pozitivne energije stvarate svoje pojedinačno nebo.

Nije dovoljno zatvoriti srce od vanjske negativne energije. Ne biste mu trebali biti izvor. Zatvorite svoj um lošim vijestima i otvorite ga za dobro. Trebate pažljivo njegovati i najmanje pozitivne promjene i uspjehe. To su preteče vala sreće.

transurfing

Transurfing – upravljanje stvarnošću

4. Suvišni potencijali

Prekomjerni potencijali stvaraju se kada dajete previše pozornosti i vrijednosti nekom predmetu ili događaju. Subjektivna procjena izobličava objektivnu stvarnost dajući predmetu ili događaju pretjerane negativne ili pretjerane pozitivne osobine.

Suvišni potencijali su nevidljivi i neosjetljivi, ali igraju značajnu i često podmuklu ulogu u životima ljudi. Ravnotežne sile koje su usmjerene na uklanjanje suvišnih potencijala počet će djelovati. One stvaraju velike probleme, jer je njihovo djelovanje suprotno intenciji koja je stvorila potencijal.

Svi suvišni potencijali općenito se mogu opisati jednom riječju – “važnost”. Važnost je najčišći oblik suvišnog potencijala i ravnotežne sile stvaraju ogromne probleme osobi koja ga stvara.

Ovo znanje rezultira četvrtim pravilom Transurfinga:

Da biste bili u ravnoteži s vanjskim svijetom, imali slobodu od klatna i slobodno ispunili svoje želje – trebate smanjiti važnost.

Nakon što odustanete od važnosti, odmah ćete ući u stanje ravnoteže, postat ćete prazni i klatna ne mogu uspostaviti svoju kontrolu, jer jednostavno ne mogu spojiti prazninu. Ne biste trebali postati kip bez osjećaja. Jednostavno bi trebali promijeniti svoj stav i prestati se stalno mučiti imajući na umu da uvijek imate pravo izbora.

transurfing

Transurfing – jabuke padaju u nebo

5. Potaknuti prijelaz

Koncept Transurfinga podrazumijeva da svaka osoba stvara svoje vlastite misli sa zasebnim slojem svijeta u kojem živi. Emotivni odgovor na negativan događaj inducira prelazak u negativnu liniju života uvlačeći vas u vrtlog klatna.

Aktivno zainteresirana za bilo kakve negativne informacije i emocionalno reagirajući na negativne vijesti, osoba podsvjesno uvlači „loše stvari“ u svoj život i u nekom se trenutku od vanjskog promatrača pretvara u sudionika „noćne more“. Najčešći vrtlozi destruktivnih klatna su rat, kriza, nezaposlenost, epidemije, panike, katastrofe i drugi.

Možete spriječiti uvlačenje u takav vrtlog primjenom petog pravila Transurfinga:

Ne dopustite negativnostima ulazak u vaš dio svijeta, namjerno ih zanemarite i oduzmite im pažnju.

Nema potrebe aktivno izbjegavati “loše stvari”, a još više, ne biste se trebali boriti protiv toga. Jednostavno morate ostati ravnodušni, „prazni“.

transurfing

Transurfing – gospodar stvarnosti

6. Šum jutarnjih zvijezda

Prema teoriji Transurfinga, materijalizacija se kreće u prostoru varijacija, što rezultira onim što nazivamo životom. Ovisno o našim mislima i postupcima, određeni sektori se materijaliziraju.

Naša duša ima pristup cjelokupnom informacijskom polju i vidi što je pred nama u budućim sektorima koji još nisu ostvareni. Duša zna je li varijacija dobra ili loša za nas, a um te informacije shvaća kao osjećaje duhovne ugode ili nelagode (tzv. „Šum jutarnjih zvijezda“). To znanje nazivamo intuicijom i može nam uvelike pomoći u životu.

Šesto zlatno pravilo Transurfinga:

Potrebno je osluškivati stanje duhovne nelagode. Ako morate sebe uvjeriti, tada Duša kaže “ne”.

Kad odlučujete, slušajte miran unutarnji glas vaše duše. Pomoći će vam izbjeći negativne linije na prostranstvu varijanti i savjetovati vas kako da napravite pravi izbor.

transurfing

Apokrifni transurfing

7. Tijek varijanti

 Zeland identificira dvije krajnosti ponašanja u životnim situacijama: plivanje bez volje poput papirnatog broda i tvrdoglavo inzistiranje na veslanju protiv struje.

Krećući se prvim putem, osoba svojevrsno “traži milostinju” za svoju sudbinu, obraćajući se svojim zahtjevima ili klatnima ili nekim nadnaravnim silama. U ovom se slučaju osoba oslobađa odgovornosti i zaglavi se u unutarnjoj važnosti.

Ako osoba ne voli ulogu Zahtjevača, može odabrati drugi način: preuzeti ulogu Okršenih, tj. izraziti nezadovoljstvo svijetom i zahtijevati nešto kao da ima pravo na to.

Također može preuzeti ulogu Ratnika i svoj život pretvoriti u neprekidnu borbu s klatnima i ravnotežnim silama, pokušavajući promijeniti cijeli svijet.

S gledišta Transurfinga svi se načini čine potpuno apsurdnim. Transurfing nudi sasvim nov način: ne pitajte, ne zahtijevajte i ne borite se, već samo idite i uzmite to, tj. izrazite čistu namjeru, odredite cilj i krenite prema cilju (djelujte).

Tijek varijanti se obično javljaja putem najmanjeg otpora. Prostranstvo varijanti sadrži beskonačnu raznolikost stvarnosti, ali vjerojatnije je da će se ostvariti optimalne i najmanje energetski zahtjevne varijante.

Stoga se sedmo zlatno pravilo Transurfinga bavi pitanjem kako povećati energetsku učinkovitost u našem svakodnevnom životu i smanjiti otpor vanjskog svijeta. Može se formulirati na sljedeći način:

U skladu s načelom kretanja strujom, sve bi trebalo biti učinjeno na najlakši i najjednostavniji način.

transurfing

Kad donesete odluku, um donosi izbor na temelju logičkog rasuđivanja. Međutim, um pod pritiskom stresa, brige, depresije ili pretjerane važnosti i stalne aktivnosti ne bira uvijek najbolji način djelovanja. Često je sklon kompliciranju rješavanja problema. Ali ispravno rješenje uvijek leži na površini. To je obično najjednostavnije rješenje.

U zamršenim i nesigurnim situacijama, najbolje je uskladiti se s vanjskim svijetom i prepustiti se tijeku varijanti. Ne radi se o tome da postanete papirnati brod bez volje na valovima, već o tome da beskorisno plješćete rukama po vodi, dok je dovoljno da napravite lagane, jednostavne pokrete.

Dok klizite u tijeku varijanti, morate mirno prihvatiti moguća odstupanja od „scenarija“, ali također bi trebali obratiti pažnju na „znakove“. Životne crte kvalitativno se razlikuju jedna od druge. Znakovi nas upozoravaju, jer se pojavljuju prije prelaska na drugu liniju. Znakovi stvaraju osjećaj kao da nešto nije u redu. Stanje duhovne nelagode jasan je znak.

transurfing

8. Namjera

Transurfing je poput surfanja na valovima, ali surfanje iz jedne varijante stvarnosti u drugu. Prelazak u željeni sektor Prostranstva varijanti ostvaruje se ne samom željom i ne mislima o željenom, već čvrstim stavom – našom namjerom.

Namjera je odlučnost da posjedujemo i djelujemo.

Namjera ne podrazumijeva razmišljanje je li cilj ostvariv ili nije. Namjera podrazumijeva da je cilj definiran, odluka o provedbi donesena, tako da jedino preostaje djelovati.

Zeland dijeli koncept namjere na dva tipa:

Unutarnja namjera je namjera da učinimo nešto sami, kako bismo utjecali na svijet oko nas usredotočujući svoju namjeru na proces našeg kretanja k nekom cilju.

Vanjska namjera je izbor životne linije u prostoru varijacija. Ovo je „zeleno svjetlo“ samoostvarenja varijacije stvarnosti. Fokus je na tome da se okolnosti usklađuju tako da cilj ostvaruje sam sebe.

Ako je unutarnja namjera odlučnost da djelujemo, tada je vanjska namjera odlučnost da posjedujemo.

Vanjska namjera ne nastaje kao čin volje, već kao posljedica jedinstva duše i uma pa se naziva i čistom namjerom.

Da biste ostvarili vanjsku namjeru, potrebno ju je očistiti od prevelikih potencijala i voditi svjesno promatranje svog života, sprječavajući da se klatna zakače za vas.

Osmo zlatno pravilo Transurfinga može se formulirati na sljedeći način:

Unutarnja namjera (naša odlučnost) mora biti usmjerena prema jedinstvu Duše i uma. Naše želje realizira vanjska namjera, tj. namjera posjedovanja, naše duboko vjerovanje i koncentracija na to kako se cilj ostvaruje sam od sebe.

Jedinstvo duše i uma u odnosu na cilj/želju je osjećaj jasnoće bez riječi, znanje bez vjere i pouzdanje bez oklijevanja.

transurfing

9. Slajdovi

Jedan od ključnih koncepata u Transurfingu su slajdovi. Slajd je proizvod mašte, iskrivljena slika stvarnosti. Naša vizija o sebi i svijetu oko nas često se formira kroz dijapozitive koji postoje samo u našim glavama.

Slajdovi se pojavljuju kada pridajete pretjeranu važnost onome što drugi misle o vama. Oni se pojavljuju kao povećalo vaših nedostataka. Ako je slajd negativan i ispunjen važnošću, može vas prebaciti u sektor prostranstva varijanti gdje se negacija materijalizira u punoj snazi ​​i može vaš život pretvoriti u pakao. Da biste izbrisali negativni slajd, morate smanjiti važnost i riješiti se svojih kompleksa.

Deveto zlatno pravilo Transurfinga kaže:

Stvorite pozitivan slajd ugodan vašoj duši i umu. Ne gledajte na slajd kao na sliku, već u njemu živite, barem virtualno. Često pogledajte kroz slajd i dodajte nove detalje.

Slajd bi trebao biti vaš, a ne kopiranje iz tuđeg sna. Stavite na pozitivni slajd sve što će vam donijeti sreću, ljubav, dobar izgled, uspješnu karijeru, zdravlje, obilje i odlične odnose s drugima.

Pozitivni slajdovi pomažu vas unesti u zonu svoje udobnosti. Prigrlite luksuz što ste dostojni svih najboljih stvari u životu. Apsorbirajte sve informacije kako biste ojačali svijet svojih snova.

Zvučni slajdovi, tj. afirmacije uključuju ponavljanja postavke za određeni cilj i služe kao samoprogramiranje za uspjeh.

Dok ponavljate afirmacije, važno je osjetiti i doživjeti ono što govorite. Afirmacija treba biti uska i pozitivna. Morate prilagoditi slajd svog prijenosa kao da već imate ono što želite.

transurfing

10. Vizualizacija

Prema Transurfingu, fokus na cilj, konačni rezultat, proširuje zonu komfora (zonu onoga što si barem mentalno možemo priuštiti).

Namjera je koncentracija pozornosti na kretanje prema cilju.

Premješteni ste ne samim ciljem, već vizualizacijom procesa kretanja prema cilju.

Ako je put do cilja poznat, on se može raščlaniti na odvojene faze i tada cilj postaje usredotočiti pažnju samo na trenutnu fazu.

Deseto zlatno pravilo može se formulirati na sljedeći način:

Vizualizacija u Transurfingu je vizija procesa realizacije trenutne faze na putu do cilja.

Drugim riječima, svoje misli morate usmjeriti na određeni način: razmišljati o trenutnoj fazi, zamisliti kako se to već događa, uživati ​​u njemu i biti zainteresirani za sve što je s tim povezano.

Ne brinite ako još ne vidite način na koji ćete ostvariti svoj cilj. Nastavite tiho i sustavno vizualizirati slajd. Kad će cilj potpuno ući u vašu zonu udobnosti (prestat će vam se činiti nemogućim), vanjska namjera će pokazati odgovarajuće rješenje.

planetopija

11. Freile duše

Svaka duša ima svoje individualne “zvjezdane” sektore (put potpune samorealizacije). Da biste stigli tamo, morate zaustaviti vaše pokušaje da budete kao netko drugi, zaustaviti pokušaje ponavljanja scenarija druge osobe i prepoznati veličinu vlastite individualnosti. Morate se odvažiti okrenuti svoj um svojoj jedinstvenoj duši. Ne bojte se razbiti stereotipe o klatnima koji viču: “učini kao i ja” i “budi kao i svi drugi.”

Duša svake osobe ima jedinstveni individualni skup atributa koji je karakteriziraju – to je Freile duše. Ona je implicitna, skrivena je pod maskama uma.

Kad se vaš um usmjerio na Freile duše, vi ste zadovoljni sobom, volite sebe, živite sa zadovoljstvom i radite ono što volite. To je Sjaj – vaše unutarnje svjetlo.

U tome je tajna šarmantne ljepote, karizme i privlačnosti osobe – sklada duše i uma.

Klatna nas pokušavaju ukloniti iz ovog sklada, postavljajući njihove standarde prestiža i uspjeha, jer je njihova omiljena hrana energija “nezadovoljstva, zavisti, straha i ogorčenosti.”

Stoga jedanaesto zlatno pravilo Transurfinga zvuči ovako:

Vaša Freile duše je Sveti Gral u vama. Da biste prilagodili svoj um svojoj duši, trebate se uvjeriti da je vaša duša prije svega vrijedna ljubavi.

Dobro pazite na sebe, obratite pažnju na najmanja kretanja vaše duše. Usudite se zanemariti stereotipe klatna i dopustiti sebi da posjedujete svoju veličanstvenu individualnost.

transurfing

12. Ciljevi i vrata

Jedna od najvećih zabluda koju nameću klatna je da se trebate boriti za sreću, ustrajati i savladati mnoge prepreke da biste osvojili svoje mjesto pod suncem.

Prema Transurfingu, sreća postoji ovdje i sada, na trenutnoj liniji života ili uopće ne postoji.

Dvanaesto zlatno pravilo Transurfinga:

Sreća dolazi tijekom putovanja do vašeg cilja kroz vaša vrata.

Vaš cilj je nešto što vam pruža pravo zadovoljstvo, nešto što daje osjećaj radosti, osjećaj gozbe života.

Vaša vrata su put k vašem cilju na kojem se osjećate fascinirano i nadahnuto.

Postoji samo jedan način da pronađete svoj cilj: otpustite važnost, skrenite s klatna i počnite slušati svoju dušu.

Kad razmišljate o svom cilju, ne biste trebali razmišljati o njegovom prestižu, nepristupačnosti i sredstvima da ga ostvarite. Obratite pažnju samo na stanje duhovne ugode.

Odgovorite na pitanja: Što vaša duša želi? Što će vaš život učiniti gozbom?

Postizanje jednog glavnog cilja uzrokovat će ispunjenje svih ostalih želja, a rezultati će premašiti sva očekivanja.

Transurfing nas upozorava na opasnost odabira tuđeg cilja. Cilj druge osobe je uvijek nasilje protiv sebe, prisila, dužnost.

Put do nekog drugog cilja uvijek je borba. Prelazak na tuđi cilj uvijek održava gozbu u iluzornoj budućnosti. Postizanje tuđeg cilja donosi razočaranje i prazninu, a ne sreću.

Lažne ciljeve nameću nam stereotipi u klatnima. Treba razbiti stereotipe i osloboditi svoj um od njih.

Ako želite postići cilj kako biste sebi i drugima dokazali nešto, onda to nije vaš cilj.

Ako ste odlučili u mislima, ali duša se osjeća nelagodno, cilj nije vaš.

Nemir u duši je osjećaj tereta koji je teško primijetiti, jer tone u pozadini optimističnog razmišljanja uma.

Dakle, osnovni principi koje Transurfing sugerira:

  • živite po diktatima svoje duše
  • dovedite dušu i um u sklad
  • ne prepustite se vanjskim utjecajima koji nameću ciljeve drugih
  • ne borite se s bilo kim ili ničim (uključujući sebe)
  • koristite ono što vam život nudi
  • ne bojte se ničega
  • odaberite svoj put i ponašajte se dosljedno – i sve će ispasti kako treba.

Dakako, Transurfing nije cjelovita slika svijeta. Na primjer, ne otkriva prirodu Duše, ideju njezina dolaska na Zemlju, daljnje postojanje nakon smrti.

Mnogi pojmovi u Transurfingu poznati su nam već pod različitim imenima. Na primjer, suvišni potencijali i sile ravnoteže podsjećaju na karmičke zakone. A slajdovi i namjera podsjećaju nas na zakon privlačnosti. Međutim, postojanje Transurfinga samo potvrđuje postojanje univerzalnih istina i zakona po kojima naš svijet djeluje.

 

Semi Noir  

 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.