parallax background

Tranzit Marsa kroz znak Ovna – snažna pojedinačna i kolektivna agresivnost

budi dobro
(pro)budi se – „Kreativnost je najveća pobuna u postojanju“
lipanj 27, 2022
mangroove
Mangroove sutra u klubu Aquarius
lipanj 27, 2022

 

Mars je ušao u znak Ovna, ali je zajedno s Rahuom s kojim vodi vječnu borbu. Toj borbi se pridružuje Saturn. Ova kombinacija tvori snažnu agresivnost koja će se ponovno jače osjetiti kako pojedinačno tako i kolektivno.

Psihološki Mars kao nosioc niže želje ne može ostvariti želju jer Saturn i Rahu stoje kao prepreka. Rahu pojačava općenito iluziju, u ovoj kombinaciji iluzornost onoga što se želi, dok Saturn ograničava ostvarenje želje.

Jaki Mars u Ovnu ulazi u borbu i agresivnost, jer ne može ostvariti želju, a Rahu kao da jaše na njemu pojačavajući iluzornost te želje. S druge strane Saturn donosi gorčinu i kočenje u ostvarenju veza, odnosno kao da imamo jureći vlak koji se pokušava zaustaviti. Mnogima ova kombinacija može izazivati isključivost i agresiju. Neki ovu kombinaciju koriste za jake treninge i tako vlastitu agresivnost drže pod kontrolom, dok mnogi ne razumiju ovaj unutarnji osjećaj te ulaze u svađe i ljutnje, ne videći da se ispod sukoba skriva neostvarena želja.

mars jyotish

Ne smijemo zaboraviti da Ketu napada Saturna tako da sadašnja situacija u svijetu predstavlja aktualizaciju loše karme iz prošlog života. Također, Ketu napada Sunce ili Jastvo. Stoga, bit će prisutno nerazumijevanje sebe i drugih. Rahu i Ketu su Sjene što znači da ne vidimo momentalno svoje želje realno kao niti svoje pravo Ja. Meditacija bi bila jedno od rješenja, ali Saturn-Rahu-Mars jako ometaju prepuštanje. Prije meditacije bi trebalo početi s analizom želje. Ako ne osvijestimo želje ili projekcije koje proizlaze iz njih, meditacija neće biti djelotvorna. Ako ne shvaćamo djelovanje planeta ne možemo znati njihovo značenje, ali i razloge zašto se nešto pojavljuje.

Venera koja simbolizira aspekt ljubavi je dobro postavljena, tako da će dati određene rezultate. Tražite sredinu i umjerenost u ovom razdoblju.

 

 

Nikola Žuvela

Za više posjetite vedski-jyotish

 

Foto: Pexels, Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.