parallax background

Uran u Biku – ideja iznad materije

banana bread
Imamo recept za savršeni čokoladni banana bread
travanj 3, 2020
individualnost
ZEN tarot – Probudi lava u sebi
travanj 4, 2020

 

Uran u Biku [15.5.’19 – 26.4.’26] radi šou sa svime iz bikove simbolike. Vrtoglavi padovi i turbulencije na burzama i generalno na ekonomskom polju. Zemljotresi, tornada i erupcije u bilo kojem pogledu. Bankroti, visokorizična ulaganja, promjene valuta, mijenjanje financijskih smjerova. Eto i hakerskih napada na bankarske sustave, ali i banke koje razvijaju/uvode potpuno nove načine/tehnologije poslovanja/djelovanja.

Uran u Biku Ovo je obezvrijeđivanje materije kao takve, potreba da se odbaci ista zarad humanog, idejnog, ljudskog – teoretski, no sigurno će biti toga i u praksi. Ovo je kad netko, zarad kakve ideje, podijeli skoro cijelo bogatstvo, sve što se skupljalo godinama. Ali isto tako, ovo je slika bankrota i gubljenja materijalnih dobara, što radi pohlepe i pokušaja bogaćenja preko noći, što zbog krivih procjena, rizika i/ili fiks ideja, a bogami i po liniji više sile (prirodne katastrofe).

Ovo su i novi strojevi i roboti koji će zamijeniti ljude u proizvodnji hrane, na polja se izlazi s revolucionarnim strojevima, mašinama i sa svime što će znatno ubrzati rad i zamijeniti ljudsku ruku. Vrtovi i bašte na vrhovima zgrada/nebodera bit će potpuno normalna stvar (naravno, u svijetu to već jest samo će se dići na viši nivo), no možda se ode korak – dva dalje pa se posije i prvo sjeme negdje u svemiru, na nekoj drugoj planeti ili gdje već, tko će ga znati. Ovo smo svi mi ljudi koji se sve više okrećemo zemlji, prirodi, proizvodnji hrane, načinu proizvodnje iste, ali i eksperimentiranju po pitanju načina prehrane.

uran u biku

Stvari će se mijenjati i s našim vlastitim sistemom vrijednosti, Uran će nas hvatati na prepad i testirati našu svijest o tome koliko vrijedimo, zbog čega, treba li što mijenjati i jesmo li dovoljno hrabri za promjene ili ćemo i dalje tolerirati podcijenjivanje i obezvrijeđivanje.

Ulaganje u humane ideje. Je li ovo materijalizacija revolucije, je li ovo pobunjen čovjek-bog koji je bijesan na materiju odnosno na sve one koji imaju financijsku moć i drže sve konce u svojim rukama. Ovo je bunt spram moći koja dolazi s novcem i koja ubija svaku istinsku humanost, jednakost, ljudsko dostojanstvo i ideje koje bi možda smanjile siromaštvo ili olakšale čovjeku put do materije, bez da ovisi o bankama, kreditima, skupoj nafti, zlatu. Nadam se da će prevladati materijalizacija svih tih inovativnih i progresivnih ideja i da će se puno više sredstava ulagati u znanost i ljude koji svojim znanjem i hrabrošću mogu načiniti život na zemlji lakšim i sigurnijim.

Ima li sloboda cijenu? Koja je cijena slobode? – to je pitanje/tema ovog Urana. Koliko nas materija zapravo ograničava?! Hoćemo li nakon ovog tranzita shvatiti da nas raduju sasvim druge stvari, da volimo i cijenimo nešto sasma deseto, možda će iskren prijatelj biti najbolja i jedina imovina koju posjedujemo, jer što vrijedi imati hrpu love, a nemati prijatelja, druga, ljude. Možda će nam biti dovoljna naša individualnost, potreba da budemo sasma svoji i posebni, možda shvatimo da sloboda ipak nema cijenu, da smo nepotkupljivi i da ne padamo na poklone, aute, stanove ili bankovne račune već na intelekt, ideje, iskrenost, ljudskost, plemenitost, jednakost, bratstvo.

@lineracollages

Svakako da će nas Uran razbucati i otvoriti nam oči po pitanju vrijednosti, dosta će se toga mijenjati, kako na globalnom, tako i na osobnom planu. Kako i što – teško je odrediti, stoga pustimo Urana da vidimo kakva nam iznenađenja priređuje.

Drugačiji pogledi na ljubav. Ovo je novi, liberalniji, revolucionarniji pogled na ljubavni/čulni/seksualni život i na ljubav kao takvu. Otkrivamo neka nova voljenja, sviđanja, neke nove okuse, mirise, zvukove, boje, istražujemo čulni svijet. Pomalo se oslobađamo konvencionalnih/tradicionalnih veza i odnosa, ali i vrijednosti generalno, posežemo za radikalnim mjerama. Ovo je, naravno, test i drmanje tla pod nogama svima koji su u vezama/brakovima samo radi para i imetka (pec). Ovo je ekspanzija robota koji mijenjaju pravog, ljudskog partnera. Robotizirana ‘ljubav’.

Ovo je drugačiji pristup umjetnosti kao i novi umjetnički oblici i forme, ali i ‘remiksiranje’ klasičnih pravaca, isprobavanje novih tehnika na klasičnim konceptima i ine triper kombinacije. Ovo su nove glazbene aparature, softveri, programi, instrumenti, alati. Papirnati novac pa pa! Također, na povijesnoj smo prekretnici (tako kažu stručnjaci i ini kužeri) gdje će lako moguće papirnati novac otići u ropotarnicu prošlosti, dok će na njegovo mjesto doći kriptovalute, među kojima su najpopularniji bitcoini, ico-i i još njih…sveukupno ih ima oko 140 vrsta. Razno razne inovacije i promjene monetarnog sustava. Pripremite se, lagano se educirajte, Uran u Biku traži sve više znanja iz it područja, a sve u svrhu baratanja gore spomenutim kriptovalutama koje su lijepi rizik, što je opet Uran. Dakle lagano kockanje, barem kako se sada čini. No, to je jedan drugi svijet i naravno, većini potpuno nova stvar na koju ćemo se možda morati lagano privikavati i naravno, puno učiti, proučavati, pohađati tečajeve i tko zna što još – vidjet ćemo kako će se to razvijati, Uran je pun iznenađenja, a i dosta toga ovisi o natalnoj karti svakoga od nas – jedni će dobrano osjetiti ovaj tranzit, a drugi možda ne toliko snažno. Među prvom skupinom su sigurno fiksni znakovi (Bik, Škorpion, Lav, Vodenjak).
Više čitajte u ASTRO KOLUMNI – URANOVO DIJETE.

 

Uranovo Dijete

– Mjesto gdje se obrađuju astrološke teme, piše o trenutnim zvjezdanim događanjima i dogovaraju analize natalnih karata (uranovo.dijete@gmail.com)

 

Izvor: Astrologija Uranovo Dijete 

 

Foto: Pinterest

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.