parallax background

Veganske boje za zidove: sve prisutnije u interijerima modernih domova

jyotish savjetovanje
Najava: Jyotish savjetovanja u Varaždinu
lipanj 4, 2019
eft
Radionica emotivnog čišćenja: strah i anksioznost
lipanj 5, 2019

Pojam veganstva više nije apstraktan kao što je bio unazad nekoliko godina. Proširio se u sve sfere života od kuhinje do kozmetičke torbice i garderobe pa sve do uređenja interijera. Veganske boje za zidove međutim, ne koriste samo vegani već i svi ekološki osviješteni koji svoj dom žele učiniti zdravom sredinom.

Svijet je imao prilike čuti za veganske boje kada je vojvotkinja od Sussexa – Meghan Markle uređivala dječju sobicu za tada još nerođenog sina Archieja. U nastavku potražite sve što vas zanima o veganskim bojama koje su sve prisutnije u interijerima modernih domova.

 

veganske boje za zidove

Zašto veganske boje za zidove?

Vegani nisu samo ljudi koji ne konzumiraju namirnice životinjskog porijekla, naime kozmetika koju koriste, odjeća koju nose i predmeti koje koriste u domu također su segment o kojem vode posebnu brigu. Tu se podrazumijeva ‘cruelty free’ etiketa koja podrazumijeva da proizvod nije testiran na životinjama kao i ‘eco-friendly’ certifikat.

Veganske boje za zidove sve češće koriste i oni koji ne prakticiraju veganstvo. Zašto? Upravo zato što su potpuno prirodne te ne ispuštaju toksine i štetne tvari koje ulaze u krvotok pri dodiru s kožom, ali i u pluća prilikom udisaja. To je posebno važno svim roditeljima i onima koji će to tek postati, jer žele kreirati sigurnu i ugodnu okolinu za svog mališana.

veganske boje za zidove

Za zdrav i siguran dom

Veganske boje za zid razlikuju se i cjenovno, jer su u usporedbi s onim običnima ipak nešto skuplje. Teže ih je i pronaći na tržištu jer ideja još uvijek nije toliko zaživjela, no brojni brendovi dostavljaju ih diljem svijeta. Na etiketama ćete često pronaći tri ključna pojma: eco-friendly, natural cruelty-free. Prvi pojam ustvari znači da su neki osnovni ekološki okviri zadovoljeni, no to nužno ne znači da je ta boja veganska, a isto vrijedi i za etiketu ‘natural’. Treći pojam, ‘cruelty-free’ gotovo sigurno označava da je riječ o veganskoj boji za zid.

veganske boje za zidove

Poznati brendovi:

Lakeland PaintsAuro 524Kreidezeit Wall Paint VegaEarthbornThe Organic & Natural

 

Autor: Mariam Al Gergawi; Izvor: Journal.hr

 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.