parallax background

Venera u Škorpionu: Ljubav ili strah, što će pobijediti?

topla limunada
Topla limunada s češnjakom za jačanje imuniteta
studeni 21, 2020
planina
Subotom o dobrom: Planina – brend keramike inspiriran ženskim tijelom i planinama
studeni 21, 2020

 

Venera je u Škorpionu od 21. studenog do 15. prosinca. Odnosi će se naći na testu povjerenja… Netko je negdje rekao; ‘Ljubav raste kada se dijeli’ – što bismo svakako prije prepisali Veneri u Biku nego ovoj u Škorpionu, koja će nas idućih dvadeset i četiri dana motriti iz mračnih dubina.

Što bi to moglo značiti? Ako Bik daje i poklanja i istinski se raduje kada to čini, onda bismo mogli površno zaključiti da Venera u Škorpionu, nasuprotnom znaku, otima i ukida. Ne zvuči baš najljepše, ali to ima svoju pozadinu i nije onako kakvim se čini. Venera u Škorpionu bi jasno trebala ukazati na što treba obratiti pažnju u ‘negativnom’ kontekstu, a to je pokazati nam što zapravo ne volimo ili čak mrzimo, kako kod sebe, tako i kod drugih. Ili, zašto ne volimo, zašto mrzimo i preziremo, čemu nepovjerenje, ljubomora, autodestrukcija i slični obrasci ponašanja koji u ovom razdoblju lako izlaze na površinu.

venera u škorpionu

Za vrijeme Venere u Škorpionu često vodimo mučne razgovore ili se branimo šutnjom, trpimo ugnjetavanja, ispade nepovjerenja, emocionalne ucjene i ina poznata vam ponašanja, osobito kad smo u očajno trulom i toksičnom odnosu ili barem u takvoj fazi. Ako ste sigurni da odnos više nema smisla i da ste dali sve od sebe, okončanje veze bilo bi istinsko oslobođenje. Takvi trenuci nisu nimalo ugodni, ali su nužni. Hoće li ovo razdoblje obilježiti krahovi nestabilnih veza i brakova ili potpuna preobrazba i nadilaženje niskih strasti, ovisi o vašoj razini svijesti. Jedan od ključnih problemčića Venere u Škorpionu je nesigurnost. Dakle, na scenu stupa strah. Aktivira se crv sumnje. Ljubomora. Za vrijeme njezine vladavine, morate biti brutalno iskreni sami sa sobom. Da, istina boli, ali i oslobađa. Zvuči tako jednostavno, ali nije baš tako. Nije lako prije svega osvijestiti, pa si potom priznati taj strah. Strah od završetka, kraja, strah od napuštanja i izdaje, strah od ravnodušnosti, ali i strah od prave, iskrene ljubavi i osjećaja sreće. Ali, zašto vi ne biste bili ti koji ćete, unatoč svemu proživljenom, prigrliti svoje slabosti, nadići strahove i crne slutnje te se otvoriti partneru s maksimalnim povjerenjem. Zašto si ne biste dali priliku i prihvatili krize kroz koje ćete prolaziti, kao prirodne cikluse u kojima se mijenjamo, rastemo i podižemo odnos na višu razinu. Riskirati, iznjedriti hrabrost i pred partnerom biti onakvi kakvi jesmo. Potpuno iskreni. Krhki, nježni, ranjivi i slabi. Ogoljeni kao priroda zimi. Sa svim svojim manama i nedostatcima. Potpuno se prepustiti i predati, umjesto kontrolirati i držati sve na nišanu, čekajući fatalni udarac. Dakle – vjerovati, a ne konstantno sumnjati.

venera u škorpionu

Nadalje, trebalo bi osvijestiti da je uporno provociranje kraja rezultat straha od ostavljanja, pa je lakše prizivati destruktivne scenarije. Tako se čini bezbolnije; presjeći, odrezati, zalupiti vratima. To je u redu ako stvarno mislimo prekinuti vezu. Ako je cilj ljubav koja će trajati zauvijek, a kad je Venera u Škorpionu, svi to želimo, onda je potrebno mijenjati se, propitati svoje vrijednosti, načine davanja i primanja ljubavi, suočiti se s vlastitim demončićima, otpuštati stare, loše obrasce ponašanja. Nužno je prihvatiti bol, tragiku i patnju – niste se valjda doživotno pretplatili na dramatične scenarije. Prolazno je SVE, pa tako i drame, kojih će nesumnjivo biti tijekom ovog tranzita, ali treba ih konvertirati u nešto više i bolje. Ili ih praktično iskoristiti u smislu pokretanja strasti koje su se uspavale, a koje će se sad zasigurno probuditi. Cvijeće gubi latice, lišće mijenja boju i otpada. Šljive, jabuke ili marelice pretvaramo u rakiju. Od biljaka radimo tinkture. Tako je i s našim odnosima – mijenjaju oblik i energiju kako bi duže trajali. Moramo dopustiti nekim stvarima da ‘umru’. Za ovih dvadesetak dana predlažem dozvolu za smrt. Smrt strahovima koje smo nabrojali. Ima ih više, ali to ćete sami prepoznati.

 

Više čitajte u ASTRO KOLUMNI – URANOVO DIJETE.

 

Uranovo Dijete

– Mjesto gdje se obrađuju astrološke teme, piše o trenutnim zvjezdanim događanjima i dogovaraju analize natalnih karata (uranovo.dijete@gmail.com)

 

Izvor: Astrologija Uranovo Dijete 

 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.