parallax background

Vježba: Istraživanje unutrašnjeg zida

siječanj 31, 2021
Imamo 2 savršena recepta iz kuharice Lucy Watson Vegan svaki dan
siječanj 31, 2021
imbolc
Imbolc – Blagdan Svjetla
veljača 1, 2021

 

Svi smo jedno. Sve je energija. Mi nismo odvojeni od drugih bića, ali jesmo individualizirana bića. Osjećaj odvojenosti izaziva strah i žrtvu te produbljuje iluziju bespomoćnosti.

S druge strane odgovornost i prihvaćanje imaju moć dati nam snagu iz koje možemo stvarati stvarnost u skladu s našim najuzvišenijim dobrom.

Već od ranog djetinjstva u nama se događa unutarnja borba između samozaštite i potvrđivanja od strane drugih ljudi. Sve s čime nismo znali izaći na kraj blokirali smo ili se ogradili od toga. Podigli smo unutarnji zid. Taj zid nas nije samo odcijepio od okoline, već i od nas samih. Sve to što smo odcijepili nije nestalo, već je ostalo s druge strane zida i stvorilo blokade u našem energetskom polju. Blokada označava mjesto gdje energija ne može slobodno kolati. Jednom čisti izvor s godinama postaje ustajala baruština.

indira juratek

@indira.juratek

Vježba: Istraživanje unutrašnjeg zida

Kad god osjetimo nelagodu zbog nečega naišli smo na taj zid koji smo izgradili između našeg integriranog višeg ja i svojeg bića. Proživljena iskustva lijepe se na unutarnji zid i on s vremenom jača, zaborav našeg istinskog ja je sve veći, a mi počinjemo misliti da nas taj zid zapravo štiti, jer je njegovo postojanje dodatno učvrstilo iluziju odvojenosti.

Idemo naći i srušiti te zidove. (Ovo je dosta intenzivna vježba. Prije nego se odlučite za nju budite sigurni da ste spremni, kako vam se trauma ne bi podigla i ostala visjeti u zraku.)

istraživanje unutrašnjeg zida

@indira.juratek

Prizovite u sjećanje neku neugodnu situaciju. Prizovite ju u misli, nađite što više detalja, koje osjećaje budi to sjećanje, koje riječi i zvukovi dolaze. Osjećate li strah u tom iskustvu? Strah je osjećaj odvojenosti. Prizovite ga. Kada je tu osjetite ga svim osjetilima, kakav mu je sastav, je li svijetao ili taman, oštar ili težak, od čega je sazdan? Postanite sami taj zid. Što vi kao zid osjećate, mislite, vidite? Što vam podsvijest govori?

Iza zida nalazite se vi. Snažna energija koja dolazi izvana ne može proći, jer ju zadržava zid. Vi mislite da ste slabiji od te energije i da vam je taj zid potreban da vas zaštiti od nje. Ali vi unutar zidina ste vi zid, zid je izgrađen od vas.

Tu snagu umjesto u držanje tog zida možete preusmjeriti u temelj vlastitog unutarnjeg bića ili zamisliti da je to stubište koje vas vodi do višeg ja. Odaberite što vam više odgovara.

Onda vizualizirajte da sjedite unutar svog zida, dok ste istovremeno taj zid. Zid tada postaje most svjesnosti između onoga što zid govori i misli i što vi kao unutarnja osoba govorite i mislite.

Nastavite taj razgovor između sebe zida i sebe unutar zida. Ovo možete pojmiti i kao razgovor između onoga što zaista jeste (unutar zida) i onoga što mislite da jeste (zid).

Kad uspostavite tečan razgovor zid će se početi topiti, energija će krenuti i vi ćete shvatiti da se snaga koju posjedujete nalazi unutar, a ne izvan zida.

 

Više o vježbama za osobni razvoj pročitajte ovdje. 

 

Indira Juratek

 

Foto: Marina Ćosić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.