parallax background

Feel Good osjećaj: Voda za ravan trbuh

porot morto
Porto Morto: Glazba je nešto između slobodnog i radnog vremena, manifestiranje nečega čega nema
siječanj 8, 2022
koraljni greben
Dobra vijest: Prve koraljne IVF bebe na Velikom koraljnom grebenu proizvele su sljedeću generaciju
siječanj 9, 2022

Ravan trbuh želja je gotovo svakoga. Osim redovite tjelovježbe, sve ono što pojedemo tijekom dana utječe na izgled našeg trbuha.

U nastavku donosimo jednostavan, ukusan i zdrav recept kojim možete ubrzati sagorijevanje masti i smanjenje nadutosti na ovom kritičnom području i svakodnevno imati onaj feel good osjećaj u svom trbuhu. Najbolje od svega je što napitak možete piti u neograničenim količinama!

voda za ravan trbuh

Recept: Voda s limunom, đumbirom i mentom za ravan trbuh

Sastojci: 

• 6 čaša vode

• 1 žličica naribanog đumbira

• 1 limun narezan na kriške

• 1/3 narezanih listova mente

Postupak: 

Ostavi da odstoji preko noći te pij tokom cijeloga idućega dana.

voda za ravan trbuh

Đumbir je bogat gingerolom – prirodnim sastojkom koji poboljšava rad crijeva, pospješuje izlučivanje viška vode iz organizma, potiče metabolizam i do 20 % te povećava sagorijevanje masti.

Limun čisti jetru i stimulira njezin rad. Voda s limunom pomaže probavi, jer je njezin sastav sličan želučanoj kiselini, potiče stvaranje enzima u jetri te normalizira rad crijeva i olakšava njihovo pražnjenje, regulira rad metabolizma i pomaže pri mršavljenju.

Menta pospješuje mršavljenje, jer ima diuretičko djelovanje, potiče metabolizam i smanjuje apetit. Osim toga, čaj i drugi metvičini pripravci pokazali su se vrlo djelotvornima kod sindroma iritabilnog crijeva.

 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.