Voda za ravan trbuh

gong
Najava Gong meditacije – Put ljubavi i obiteljskih odnosa
veljača 1, 2018
imbolc
Imbolc – Blagdan Svjetla
veljača 2, 2018
 

Ravan trbuh želja je gotovo svakoga. Osim redovite tjelovježbe, sve ono što pojedeš tijekom dana utječe na izgled tvoga trbuha. U nastavku ti donosim jednostavan, ukusan i zdrav recept kojim možeš ubrzati sagorijevanje masti i smanjenje nadutosti na ovom kritičnom području. Najbolje od svega je što napitak možeš piti u neograničenim količinama!


 

RECEPT

• 6 čaša vode

• 1 žličica naribanog đumbira

• 1 limun narezan na kriške

• 1/3 narezanih listova mente

Ostavi da odstoji preko noći te pij tokom cijeloga idućega dana.

 
 

Đumbir je bogat gingerolom - prirodnim sastojkom koji poboljšava rad crijeva, pospješuje izlučivanje viška vode iz organizma, potiče metabolizam i do 20 % te povećava sagorijevanje masti.

Limun čisti jetru i stimulira njezin rad. Voda s limunom pomaže probavi, jer je njezin sastav sličan želučanoj kiselini, potiče stvaranje enzima u jetri te normalizira rad crijeva i olakšava njihovo pražnjenje, regulira rad metabolizma i pomaže pri mršavljenju.

Menta pospješuje mršavljenje, jer ima diuretičko djelovanje, potiče metabolizam i smanjuje apetit. Osim toga, čaj i drugi metvičini pripravci pokazali su se vrlo djelotvornima kod sindroma iritabilnog crijeva.

 

Objavu dijeli Detox Water (@detoxwater)

 

Foto: Unsplash, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.