Budi dobro ZEN tarot – Krivnja

Hod kroz godinu: Zima – duboka kontradiktorna voda II
siječanj 29, 2018
veganski cheesecake
Veganski cheesecake po receptu Helene Malogorski
siječanj 30, 2018
 

Krivnja je zasigurno jedan od najdestruktivnijih osjećaja. Ako smo pogriješili prema nekome ili išli protiv svoje istine normalno je da se osjećamo loše. Ali dopustiti si da nas osjećaj krivice preplavi, znači otvoriti vrata samodestrukciji.

To nas dovodi do stanja kada sumnjamo u sebe i smatramo se bezvrijednima. Zamagljeni krivnjom više ne vidimo ljepote života i svijeta oko nas. Ako se kažnjavamo zbog pogrešaka osjećajem krivnje, lako upadamo u vrzino kolo očaja i beznađa.

U današnjoj civilizaciji uči nas se da je sve što nam pričinjava zadovoljstvo grijeh pa na našim ramenima nosimo teret krivnje i kad zaista pogriješimo i kada samo uživamo u ljepotama života. Oni koji to prihvate postaju teški i kruti, na prsima im sjedi krivnja teška kao kamen i sputava ih da žive.

Kad god pomislite da radite loše jer vam je netko izvana to nametnuo znajte da se u vama rađa krivnja i postajete okovani, zarobljeni, mrtvi prije smrti.


 

Prihvati da si u redu takav kakav si i da je sasvim prirodno pogriješiti s vremena na vrijeme. Iz te situacije preuzmi lekciju i kreni dalje. Ne veži se emocijama za ono što je bilo.

 
 

Foto: Instagram @thoughtcatalog

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.